Makó és környéke

2014.12.07. 20:54

Újra élettel telt meg a városháza főépülete

Makó - Ügyfélbarát lett a polgármesteri hivatal Makón: a főépületbe költözött a járási hivatal, lesz kormányablak is, a portán pedig este 7-ig ügyeletet tartanak.

Sz.I.M.

 Ügyfélszolgálat 7-ig

A rendes nyitvatartási időn túl minden nap este 7 óráig nyitva tartó ügyfélszolgálat működik a polgármesteri hivatal Úri utcai bejáratánál lévő portán. Itt az önkormányzat két munkatársa várja a makóiakat, naprakész információkkal és a szükséges formanyomtatványokkal segítik az ügyintézést: adatlapot töltenek ki a megkeresésről, amit szükség esetén az illetékes ügyintéző másnap reggel megkap, és három napon belül megkeresi az ügyfelet. Az ügyfélfogadás rendje nem változott: az ügyintézők hétfőn és pénteken 7.30–12 óráig, szerdán 7.30–17.30 óráig érhetők el.

Megírtuk: a városháza főépületét az előző városvezetés ürítette ki és zárta le takarékossági okokból tavaly márciusban; az irodákat a szárnyépületbe költöztették, a rezsimegtakarításból évi 15 milliót reméltek. Az egykori vármegyeháza műemléki védettségű, klasszicista épület.

Földszintjén és első emeletén a kiürítést követően összesen mintegy 2000 négyzetméternyi, közel 80 helyiséget tartalmazó terület szabadult fel. Még ötletpályázatot is kiírtak a funkcióját vesztett épületrész hasznosítására – értékelhető javaslat azonban nem érkezett, raktárnak használták. A főépület nyáron nem volt teljesen üres: a díszteremben testületi üléseket tartottak, házasságkötési ceremóniákat rendeztek.

Az új városvezetés viszont a hideg idő ellenére is a főépület dísztermében ülésezik. Ezek egyikén a képviselő-testület hozzájárult ahhoz, hogy a megyei kormányhivatal a földszinten akadálymentesített kormányablakot alakítson ki 20 milliós uniós pályázati támogatásból.

Még nagyobb változás a főépületben, hogy a Hollóssy Kornélia utcai közhivatalok házában működött Járási Hivatal is ide költözött. Erről [namelink name="Farkas Éva"] polgármester, [namelink name="Lázár János"] kancelláriaminiszter, országgyűlési képviselő és [namelink name="Juhász Tünde"] megyei kormánymegbízott állapodott meg. Így a makóiak hamarosan szinte minden ügyet egy helyen tudnak elintézni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!