Makó és környéke

2012.07.10. 09:38

Vizet tankol kocsijába a vállalkozó

Makó - Vízzel hajtja a kocsiját, környezetkímélő gyújtóst használ otthon, és éppen azon dolgozik, hogy hasonló ötletekkel áttervezze egy ház fűtési rendszerét. Herédi Mihály makói feltaláló hat éve él a városban - sóbarlangot üzemeltet, saját fejlesztésű oldattal. Azt mondja jobb mint a gyógyszer, igény azonban kevés van rá.

Major Zsuzsanna

"Egyszerű oka volt: spórolni szerettem volna."- foglalja össze egy mondatban annak az okát a makói [namelink name="Herédi Mihály"] vállalkozó, hogy miért fogott bele autóba szerelhető vízbontó készülékének tervezésébe. Szerkezetét saját maga álmodta meg és rakta össze, úgy öt évvel ezelőtt. Azt mondja akár fele annyi üzemanyag is elegendő annak, akinek van ilyen a kocsijában. Ez az egyik leghasznosabb, mégsem egyetlen találmánya. Több elismerést is kapott már ötletéért, nemzetközi feltaláló találkozókról is hozott már el díjat.

Herédi Mihály hat éve költözött családjával hagymavárosba.

Herédi Mihály hat éve költözött családjával hagymavárosba.
Legelső találmánya a Parázslat fantázianevet kapta. Ez egy faforgácsból, kartonpapírból és használt étolaj keverékéből készűlt gyújtós. Teljesen környezetbarát, nincs benne semmilyen vegyszer, nem keletkezik káros anyag az égése közben és újrahasznosított alapanyagú. Ezt a találmányát le is védette, a többit nem. Hosszadalmas és pénzigényes a szabadalmaztatási idő, és lehet, mire eljut a végéhez, valaki megszellőzteti az ötletet - állítja.

Herédi Mihály hat éve költözött családjával hagymavárosba, előtte Szegeden élt feleségével és kisfiával. Egy sóbarlanggal és szépségszalonnal felszerelt házat épített, mert olyasvalamit szeretett volna megvalósítani, ami még nincs a városban. Már a kezdetekkor sem ment minden könnyen. Ekkor írtunk is róla.

A sóbarlang most is üzemel, saját maga által készített oldattal tölti fel, sőt olyan szert is kikevert, ami borogatásként használva gyógyító hatású különböző izületi és egyéb betegségekre. Legutóbbi írásunk óta megkapták a hitelt, a ház értékének csaknem kétszeresét kell majd visszfizetniük. A sóbarlang biznisz nem indult be. A házon kinn van az eladó tábla.

Mihály azonban nem adta fel: folyamatosan ötletel és azon agyal, hogyan mivel tudná könnyebbé tenni nem csak családja de mások életét is. Feltalál. Most éppen azon dolgozik, hogy új, eregiatermelő készülékét mondjuk egy családi ház fűtési rendszerébe építse. Azt mondja egyszerre 5-6 találmányon is dolgozik: álmodozik vákuumos kútról és mágneses motorról is. Sőt, állítólag nagyon jó ötletei lennének a gyógyászat terén is, akár együttműködésben a megújult fürdővel.

Címkék#Makó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!