Mórahalom és környéke

2019.03.13. 10:47

Hamarosan nyílik a Kolo Szerb Kulturális Központ

Jövő hétvégén megnyitja kapuit a Kolo Szerb Kulturális Központ Mórahalmon.

Munkatársunktól

Hamarosan befejeződnek a Kolo Szerb Kulturális Központ munkálatai. A mórahalmi Egy-Másért Ifjúsági és Közösségfejlesztő Egyesület által megvalósított beruházás alapkövét több mint egy éve, tavaly január 27-én – Szent Száva napján – tették le, és március végén, jövő szombaton megnyílik az intézmény.


Seres István, a szerb kulturális központ művészeti intendánsa elmondta, a központ összművészeti kínálatot nyújt: lesz irodalom, tánc és színház. Idén mintegy hetven programot terveznek megvalósítani a Kolóban. Az első rendezvény a március 23-i gálaest lesz, amelyre azokat a partnereket hívták meg, akik az elmúlt egy évben hozzájárultak ahhoz, hogy megszülessen az intézmény. Március 29-étől a nagyközönség előtt is nyitva áll a kapu.

 

Galéria kép


A nyár egyik nagy attrakciója lesz a Zastava Fesztivál, amire olyan, nemzetközi szinten elismert világsztárt hívtak meg a szervezők, akiről egyelőre nem árulnak el többet a szervezők. A nagyobb rendezvények mellett kézműves vásárokkal, vallási ünnepségekkel, színházi előadásokkal, kiállításokkal és kisebb koncertekkel várják az érdeklődőket. A Kolo Szerb Kulturális Központ rendezvényei 2020 májusáig ingyenesen látogathatók.

Címkék#Mórahalom

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!