Mórahalom és környéke

2019.08.30. 19:42

Konyhával és tornaszobával bővült az ásotthalmi óvoda - mutatjuk fotókon az eredményt

Az ásotthalmi önkormányzat 95 millió forintot nyert TOP-os keretből a Tölgyfa utcai óvoda fejlesztésére, a forrást további 25 millió forinttal egészítették ki. Új nevet is kapott az óvoda.

Az ásotthalmi önkormányzat 95 millió forintot nyert TOP-os keretből a Tölgyfa utcai óvoda fejlesztésére, a forrást további 31 millió forinttal egészítették ki, így pénteken a 21. századi elvárásoknak megfelelő intézményt adtak át ünnepélyes keretek között.

Az összegből tornaszobát építettek, amelyhez néhány falat is ki kellett bontani, így az alapterületet is növelték, valamint modern eszközökkel felszerelt konyhával is gyarapodott az épület, így már 150 főre tudnak főzni. Toroczkai László településvezetőtől megtudtuk, a felújítás közben a terasz burkolását is el kellett végezni, valamint napvitorlákat helyeztek ki, így nem tűz be a nap a csoportszobákba.

Konyhával és tornaszobával bővült az ásotthalmi óvoda - GALÉRIA

Mindezek mellett új tetőt, nyílászárókat és szigetelést is kapott az intézmény. A polgármester elmondása szerint itt nincs vége a munkának, udvari eszközök beszerzésére és vizes blokkok korszerűsítésre pályáznak a Magyar Falu programban, a TOP-ban pedig a bölcsőde bővítésére.

Péntektől a Mátyás király Óvoda és Bölcsőde nevet viseli az intézmény, míg a régi név emlékére egy tölgyfát ültettek az udvarban pénteken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!