Mórahalom és környéke

2019.06.13. 18:36

Szakmájáért, a fociért és családjáért él Bordány új díszpolgára

Godó Lajos lett az idén Bordány díszpolgára. A címet pünkösdkor vette át Tanács Gábor polgármestertől, B. Nagy László országgyűlési képviselőtől és Kakas Bélától, a Csongrád Megyei Önkormányzat elnökétől.

Suki Zoltán

– Itt születtem, még megvan az a kis tanyai ház – mondta lapunknak Godó Lajos. Bordány új díszpolgára általános iskolába is a településen járt, később pedig kőművesnek, és ács-állványozónak tanult.


– Most volt negyven éve, hogy elkezdtem önálló kisiparosként dolgozni – mesélte.


A kőművesmester arról is beszélt, hogy eddig körülbelül kétszáz ház építésében vett részt. A munka mellett pedig rendszeresen sportol is.


– Kiskoromban kezdtem sportolni. Nagyon eleven gyerek voltam, már általános iskolában is. A tanárok sokáig emlékeztek rám – mesélte Godó Lajos.


A sporttal azonban sikerült az energiáit is levezetni, ráadásul komolyabb sikereket is elért. Először atletizált, és bajnokságokat is nyert, de végül a bordányi labdarúgásnál találta meg a helyét.

Godó Lajos már több elismerést is kapott Bordánytól - most a díszpolgári címet kapta meg. Fotó: Török János

Godó Lajos már több elismerést is kapott Bordánytól – most a díszpolgári címet kapta meg. Fotó: Török János

– A bordányi focival kötöttem össze a sorsomat. Csapatkapitány voltam sokáig, tagja voltam annak a csapatnak, amelyik a megyeegybe került, és a sportolás a mai napig is fontos része az életemnek – tette hozzá.


Jelenleg a Bordány Sportjáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. 2001-ben kapta meg a Bordány Községért emlékérmet, 2016-ban a Bordány Sportjáért díjat. Godó Lajos a munka és a sport mellett családot is alapított. Feleségével, Fehér Évával 1982-ben ismerkedett meg. Sokat köszönhet neki, hiszen ő biztosítja a „hátországot" a vállalkozása sikeres működéséhez.


Az előző házasságából született Juditot közösen nevelték fel: ma Mórahalmon pedagógus, ott is lakik a családjával. Zoltán fiuk mérnök-informatikus, jelenleg Svájcban dolgozik. Edit lányuk fordító-tolmács mesterképzést végzett. Ő lapunknál dolgozik korrektorként.


Három unokájukat a családi összejöveteleken nagy szeretettel dédelgetik. Gyermekeiket nemcsak szorgalomra, kitartásra, hanem az egymás iránti gondoskodásra, szeretetre is nevelték. Máig minden születésnapot, évfordulót együtt ünnepelnek, nagyon fontos nekik az összetartó család.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!