árverés

2019.11.30. 08:43

Kalapács alá kerül John Lennon napszemüvege

Akár a 8 ezer font (3,1 millió forint) leütési árat is elérheti John Lennon egyik kereklencsés napszemüvege, amelyre a Sotheby's aukciósház decemberi internetes árverésén licitálhatnak az érdeklődők.

Music legend John Lennon and his wife Yoko Ono pose for photographers in Cannes 17 May 1971 where they presented their movies 'Apotheosis' and 'The Flu'. John Lennon et sa femme Yoko Ono posent pour les photographes le 17 mai 1971 Cannes pour prsenter leurs films "Apotheosis" et "The Flu" au Festival du Film. Le chanteur des Beatles a t assassin le 08 dcembre 1980 New York, l'ge de 40 ans. (Photo by AFP)

Forrás: AFP

Fotó: AFP

A Lennon védjegyének számító szemüveget Alan Herring bocsátja árverésre, aki Ringo Starr és George Harrison sofőrje volt az 1960-as évek végén.

„1968 nyarán felvettem Johnt, Ringót és George-ot Ringo Mercedes-ével, hogy elvigyem őket az irodába. Amikor John kiszállt az autóból, észrevettem, hogy a hátsó ülésen hagyta a napszemüvegét, amelynek az egyik lencséje és az egyik szára elengedett” – idézte Herringet a Sotheby's internetes oldala.

Hozzátette: „megkérdeztem Johnt, hogy szeretné-e, hogy megcsináltassam neki. Azt mondta, ne aggódjak, csak a külcsín miatt van”.

A vintage napszemüveget a Beatles együtteshez kötődő több másik emléktárggyal, köztük egy Ringo Starrnak adott 1969. április 25-i londoni parkolócédulával együtt fogja elárverezni december 6. és 13. között a Sotheby's.

A barna színű, gyűrött cédula várhatóan 1500 fontért cserél gazdát, a napszemüveg pedig, amelyet Herring soha nem javíttatott meg, akár a 8 ezer font leütési árat is elérheti.

A tételek között szerepel még néhány ing, amelyet a gombafejűek viseltek, valamint Harrison gitárja, amelynek árát 60 ezer fontra becsülik.

Borítókép: John Lennon és felesége Yoko Ono 1971 május 17-én

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában