szenzációs orvosi bravúr

2021.11.07. 21:01

Szívszorító: a testén kívül nőttek a pici lány belei, így mentették meg az orvosok

A kislány egy ritka genetikai hibával született, ami miatt a belei a testén kívül nőttek, szerencsére azonban sikerült megműteni, így meg tudták menteni az életét.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Millie Woodward egy ritka genetikai hibával született, ami miatt a belei a testén kívül növekedtek. Szülei, Laura és Adam a 12 hetes vizsgálat során tudták meg, hogy gyomorszűkülete van a kislányuknak.

A diagnózis megrémítette a párt, ám fel tudtak készülni a következő lépésekre: Millie tervezett császármetszéssel született, és néhány órán belül szervei bekerültek a testébe egy műtét segítségével.

„Ha most ránéz bárki, soha nem gondolná, hogy mennyi mindenen keresztülment ez az apró kislány„ – nyilatkozott a Daily Starnak a 24 éves Laura.

„Egy világ omlott bennem össze, amikor a szakember a vizsgálatkor csak annyit mondott: sajnálom. A legrosszabbra gondoltam. Próbáltak megnyugtatni, de ijesztően hangzott ez az egész. Azt mondták, nem muszáj megtartanom a babát, de szó sem lehetett arról, hogy lemondjak róla. Ez volt életünk legstresszesebb időszaka a párommal, aztán megérkezett Millie, és nem is mehettek volna jobban a dolgok. Nagyon büszkék vagyunk rá, gyönyörű kislány. Amikor megérkezett, az orvosok fóliába csomagolták a szabadon lévő szerveit, és egy kicsit megengedték, hogy magamhoz öleljem. Több hónapnyi aggodalom után erre nagy szükségem volt.”

Az orvosok sikeres műtéttel beoperálták a kislány szerveit a testébe, így már együtt lehet szüleivel és három nagyobb testvérével – írja a cikk alapján a Ripost.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!