Ez elképesztő...

2022.03.16. 05:31

Újabb, gyerekekre veszélyes, halálos kihívás terjed az interneten

A nő gyermeke hörgését hallotta a szobájából, azonnal a segítségére sietett. Több fiatal is életét vesztette már a veszélyes kihívás miatt.

Egy kétségbeesett anyuka minden szülőt szeretne figyelmeztetni az új életveszélyes TikTok trendre, ami a fiatalok életét kockáztatja. Az ausztráliai Sydneyből származó asszony 13 éves fia is emiatt került a sürgősségi osztályra.

Az úgynevezett „thumb blowing pass out” vagy „blackout challenge” során 

a résztvevők addig tartják vissza a lélegzetüket, amíg el nem veszítik az eszméletüket. A korábbi ájulásos játék néven ismert horrorőrületet tavaly élesztették újjá a videómegosztó platformon a vakmerő tinik,

 akik néha többmilliós megtekintést kapnak a részvételért.

A TikTok azt állította, hogy tavaly év végén elkezdték törölni a #blackoutchallenge hashtaggel ellátott videókat, hogy így próbáljanak fellépni a jelenség ellen. A folyamatos incidensek azonban arra utalnak, hogy a tinik most már más neveket és címkéket használnak az életveszélyes kihívásukhoz.

„Hangos puffanást hallottam a fiam hálószobájából. Felrohantam a lépcsőn, és ahogy felértem a tetejére, hallottam, ahogy nyögdécsel. A hálószobája ablaka csak másfél méterre volt az ágyától. Ha átesett volna rajta… Belegondolni sem szeretnék, mi történt volna” – emlékezett vissza a drámai pillanatokra az ausztrál nő a Daily Star oldalának, amit a Ripost idézett.

Az anyuka az utolsó pillanatban avatkozott közbe, és hívott segítséget haldokló gyermekéhez, így megmentve az életét.  

Azt is elmondta, hogy a fia balesete óta szorongásos epizódok gyötrik, mivel tudja, hogy még mindig keringenek hasonló videók a TikTokon. Így most azt tanácsolja minden szülőnek, hogy beszéljenek gyermekükkel a halálos kihívásról. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!