Krimi

2023.06.23. 11:25

Tóba fulladt egy anya és 10 éves lánya

A család kutyája este, egyedül, vizesen tért haza. A hozzátartozók reggel észlelték, hogy baj van.

Forrás: Shutterstock

Fotó: irin-k

Belefulladt a helyi tóba egy anya és a lánya a felvidéki Bart községben. A 38 éves nő és 10 éves lánya élettelen, a víz felszínén lebegő testét a helyi polgármester vette észre. Feltehetően a kislány fulladozni kezdett, és az anyja meg akarta menteni, ám egyikőjük sem tudott úszni - írja a Bors.

A háromgyerekes anya június 20-án, kedden ebédidőben elment lányával a helyi víztározóhoz. Velük volt a család kutyája is, amely este egyedül, vizesen tért haza. A hozzátartozók reggel észlelték, hogy valami nincs rendben, és értesítették a polgármestert. Ő volt az, aki az anya és a lánya holttestét a tó felszínén észrevette. Az állóvíz körülbelül 4 méter mély lehetett.

Nem akartam elhinni. Először azt hittem, hogy valami fa lebeg a vízen. Tisztában voltam vele, hogy az anyának és a lányának is szőke haja van, így már gondoltam, hogy ők azok. Aztán, amikor megtaláltam a cipőjüket, már egyértelművé vált számomra.

– mondta a Borsnak Alexander Hubac, a község polgármestere, aki hozzátette, a holttestek körülbelül 7 méterre voltak a parttól, a tűzoltók hozták ki őket.

Az anya, feltehetően a lányának akart segíteni
Forrás: Bors

Vélhetően, a kislány fuldoklott, édesanyja pedig meg akarta menteni az életét. A parton betontömbök vannak, amelyek meglehetősen csúszósak. Az elhunytak cipői és a kutya póráza maradt a parton.

A kicsi le volt vetkőzve, valószínűleg bement a vízbe és megcsúszott. Az anyuka valószínűleg utána ugrott, ruhában volt

– részletezte a polgármester.

Az ismerősök szerint az okozta a tragédiában, hogy anya és lánya nem tudott úszni.

A fiatal anyukának lányán kívül még két gyermeke volt, egy 3 éves kislány és egy 17 éves fiú maradt árván. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!