Krimi

2023.08.19. 06:35

Ellepték a rendőrök az Eiffel-tornyot, kiugrott egy ember

Ejtőernyővel ugrott le a párizsi Eiffel-toronyról csütörtökön kora reggel egy férfi, akit földet érése után őrizetbe vettek - közölte a francia rendőrség.

MW

Fotó: MIGUEL MEDINA / AFP

A közlemény szerint a párizsi rendőrök kora reggel kaptak értesítést arról, hogy egy hátizsákos ember mászik fel a nevezetes toronyra.

Az ismeretlen körülbelül egy órával később, 7 óra előtt pár perccel, még mielőtt a tornyot a látogatók előtt megnyitották volna  le is ugrott a toronyról ejtőernyőjével, majd földet érése után a rendőrök azonnal őrizetbe vették.

A hét folyamán ez volt a második eset, hogy a francia főváros ikonikus műemléke bekerült a napi hírekbe. A hét elején két alvó amerikai turistára találtak rá az Eiffel toronyban, akik a látogatók elől elzárt területen töltöttek egy éjszakát. Ők szabályosan megváltott jeggyel léptek be az épületbe, majd jutottak el a második és a harmadik emelet közötti, a turisták számára tiltott területre.

A párizsi világkiállításra épült, 1889-ben felavatott, ma már több mint 130 éves műemléket mintegy 7 millió turista látogatja meg évente.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!