szavazásértékelés

2021.04.08. 11:02

Olvasóink szerint a Bayern München idén is megnyeri a Bajnokok Ligáját

E heti szavazásunkban kicsit esélylatolgattunk, mit is várhatunk a labdarúgó Bajnokok Ligája (BL) végjátékához közeledve.

07 April 2021, Bavaria, Munich: Football: Champions League, Bayern Munich - Paris Saint-Germain, knockout round, quarter-finals, first leg at Allianz Arena. Lucas Hernandez (l) and goalkeeper Manuel Neuer (m) of Munich fight for the ball with Neymar Jr of Paris. Photo: Sven Hoppe/dpa (Photo by SVEN HOPPE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

Forrás: AFP / DPA / dpa Picture-Alliance

Fotó: Sven Hoppe

Negyeddöntős párharcaihoz érkezett a legpatinásabb európai kupasorozat, a Real Madrid a Liverpoollal, a Manchester City a Borussia Dortmunddal, a Bayern München a PSG-vel, a Porto pedig a Chelsea-vel került össze az elődöntőbe jutásért. A fanatikus szurkolóktól eltekintve talán a Borussia Dortmundot és a portugálokat dobnánk be, mint kieső csapatokat, de mivel a fociban bármi megtörténhet, nyilván egyik párharc sem lefutott.

Egy meglehetősen furcsa eset – persze csak a szerda este lejátszott meccsek tükrében – állt elő azzal, hogy

olvasóink legkisebb arányban tették a végső PSG-sikerre voksukat, ellenben legnagyobb számban a németek címvédésére szavaztak.

A párharc első felvonásán viszont nagy meglepetésre a párizsiak nemhogy döntetlent értek el az Allianz Arenaban, hanem még a három pontot is elvitték. Ez azért is nagy szó, mert a müncheniek több mint két év után kaptak ki a legrangosabb európai kupasorozatban, Hansi Flick vezetőedző irányításával 16 veretlenül megvívott BL-meccs után veszítettek először. Persze ez még egyáltalán nem jelenti azt, hogy a bajorok kipottyannak, a párizsiak pedig egyenesen a trónig menetelnek, de elég nagy előnyt szereztek a továbbjutáshoz. A történethez hozzátartozik, hogy Lewandowski sérülés miatt kihagyta a találkozót, valamint azt sem felejthetjük el, hogy pár éve milyen előnyből sikerült a PSG-nek búcsúznia a Barcelona ellen. Persze, az a Barca volt, ez meg a Bayern München, de ez a Bayern cseppet sem gyengébb az akkori katalánoknál, sőt…

Szavazóink alig több mint egyötöde szavazott arra, hogy a végső sikerre leginkább a Real Madrid vagy a Manchester City az esélyes. A blancók magabiztos játékkal verték otthon 3-1-re a Liverpool gárdáját, jóllehet hideg zuhanyként érte nemcsak a csapatot, hanem a szurkolókat is, hogy éppen a meccs előtt produkált pozitív koronavírustesztet a védelem láncszeme, Raphael Varane, és ez a csapatkapitány, Sergio Ramos távollétében elég súlyos kiesés. De az összetákolt védelem aztán tökéletesen semlegesítette az angolok támadósorát, akiknél ugyancsak hátvédproblémákkal küzdenek. Klopp nagy bánatára ők már nem voltak annyira hatékonyak védekezésben.

Az angol-német párharc már szorosabb eredményt hozott, de Guardiola fiai végül az utolsó percekben szállították a győzelmet, és 2-1-es előnnyel utazhatnak majd Dortmundba. A spanyol is tisztában van vele, hogy nem lesz sétagalopp a továbbjutás, de elárulta, Németországban is győzelemre fognak játszani. Persze, ehhez a Borussia aranyüdvöskéjének, Erling Haalandnak is lesz egy-két szava, aki folyamatosan kirobbanó formában van, és akitől az első felvonás után még a partjelző is autogramot kért.

A leginkább lefutott párharc – főként az odavágó ismeretében – a Porto-Chelsea összecsapás, ahol az angolok sima 2-0-lal utazhattak haza Portugáliából, így már fél lábbal az elődöntőben érezhetik magukat. Nagyon kevés esély van arra, hogy a Tuchel szenzációsan összeszedett együttesét éppen a Stamford Bridge-en verik el a továbbjutástól.

Persze,

az örök futballtörvény mindent felülírhat,

ezzel a szavazók közel 30%-a is tisztában van. Ez a BL, ezen a szinten már mindenki jó, hogy mást ne említsünk, éppen a Porto emelhette fel a kupát 2004-ben, nem kevés nagy csapatot tudva maga mögött...

[eweb-voting id="7399369"]

Borítókép: pillanatkép a Bayern München-PSG találkozóról

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában