bajnokok ligája

2021.05.14. 17:32

Egy napra érkezhetnek Portóba az angol szurkolók

Szigorú járványügyi szabályok várják azokat a Chelsea- és Manchester City-szurkolókat, akik elutaznak a labdarúgó Bajnokok Ligája portói döntőjére.

Chelsea supporters during the English Premier League football match between Chelsea and Leeds United at Stamford Bridge in London on December 5, 2020. (Photo by Mike Hewitt / POOL / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /

Forrás: AFP / POOL

Fotó: Mike Hewitt

A portugál kormány pénteken közölte, hogy a két tábor hívei

legfeljebb 24 órát tartózkodhatnak az országban, s ezalatt is buborékban kell élniük, csak chartergépeken érkezhetnek és távozhatnak, belépéskor koronavírusteszten kell átesniük.

„Két szurkolói zónát alakítunk ki, ahonnan a stadionhoz szállítjuk a rajongókat, az Estadio do Dragaótól pedig egyenesen a repülőtérre mennek” – sorolta Mariana Vieira da Silva, az elnökségi ügyek minisztere.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) csütörtökön döntött úgy, hogy Isztambul helyett Portóban kerül sor a BL fináléjára május 29-én.

A találkozóra mindkét angol klub hat-hat ezer jegyet kap.

A mérkőzésnek eredetileg az isztambuli Atatürk Stadion adott volna otthont, ám a múlt héten a brit kormány szigorított a koronavírus-járvány miatti karanténszabályokon, melyek szerint a magas kockázatú, úgynevezett vörös listán szereplő országokba – így Törökországba – csak „nyomós indokkal” megengedett az utazás, és aki visszatér egy ilyen területről, annak tíz napot szállodai karanténban kell töltenie a saját költségén.

Az UEFA a hét elején tárgyalásokat folytatott a brit kormánnyal és szövetséggel, hogy a londoni Wembleyben kerüljön sor a mérkőzésre, de a megbeszélések nem vezettek eredményre, mert a szövetség nem tudta elérni, hogy a mérkőzésre utazó újságírók és más vendégek mentesüljenek a helyi karanténkövetelmények alól.

Portugália azért lehet rendező, mert egyike annak a 12 országnak, ahonnan Nagy-Britanniába visszatérve nem kell karanténba vonulni.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában