költözés

2021.05.11. 14:20

Portugáliában rendezhetik az idei BL-döntőt

Portugália, közelebbről Lisszabon, esetleg Porto lehet a Chelsea és a Manchester City közötti labdarúgó Bajnokok Ligája-döntő házigazdája, miután az európai szövetség (UEFA) és a brit kormány tárgyalt a két angol együttes mérkőzésének Isztambulból való áthelyezéséről – adta hírül az insidethegames.biz.

Chelsea's German head coach Thomas Tuchel (L) and Manchester City's Spanish manager Pep Guardiola (R) bump fists ahead of the English Premier League football match between Manchester City and Chelsea at the Etihad Stadium in Manchester, north west England, on May 8, 2021. (Photo by Shaun Botterill / POOL / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /

Forrás: AFP / POOL

Fotó: Shaun Botterill

Egy napja még az a verzió élt, hogy a török metropoliszból Londonba,

a Wembley Stadionba kerülhet át a BL május 29-i fináléja, de a portál szerint az UEFA végül nem jutott dűlőre a szigetországi vezetéssel.

A londoni kormány múlt pénteken szigorított a koronavírus-járvány miatti karanténszabályokon, melyek szerint a magas kockázatú, úgynevezett vörös listán szereplő országokba – így Törökországba – csak „nyomós indokkal” megengedett az utazás, és aki visszatér egy ilyen területről, annak tíz napot szállodai karanténban kell töltenie a saját költségén.

Az UEFA állítólag korábban már jelezte, hogy Nagy-Britanniában csak a Wembley jöhet szóba helyszínként, és szerette volna elérni, hogy a szövetség és a média BL-döntőre utazó képviselői, valamint a szponzorok és más VIP-vendégek mentesüljenek a kötelező karantén alól. Az európai szövetség arra is biztosítékot kért a brit kormánytól, hogy 22 500 nézőt beengednek a Wembleybe, ezt a számot vállalták ugyanis a britek a nyári Európa-bajnokság mérkőzéseit illetően is.

Az ötkarikás ügyekben járatos insidethegames.biz portál úgy tudja, hogy

mivel a hétfői egyeztetések nem hozták meg a várt eredményt, brit könnyítések híján az UEFA a döntőt Portugáliába tenné át, amely amúgy jelenleg Nagy-Britannia zöld listáján szerepel.

Lisszabon adott otthont a tavalyi BL-sorozat záró szakaszának nyolcas döntő formájában, s a portugál főváros mellett szólhat az is, hogy – a teszteléseken túlmenően – nem vár kötelező karantén a Lisszabonba utazókra.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában