Tenisz

2024.02.01. 17:22

Nem várt helyről kapott elismerést Marozsán Fábián

Az olimpiai bajnok, Melbourne-ben elődöntős Zverev nélkül érkeznek a németek.

MW

Marozsán Fábián az amerikai Taylor Fritz elleni mérkőzésen

Forrás: MTI

Fotó: Joel Carrett

Magyarország és Németország férfi teniszválogatottja csap össze pénteken és szombaton Tatabányán, a párharc győztese pedig részt vehet a Davis-kupa őszi világdöntőjében. A magyar csapat legjobbja a világranglistán 57. helyen álló Marozsán Fábián tudja, hogy nagyok az elvárások vele szemben, és picit megkönnyebbült, hogy az olimpia bajnok Alexander Zverev nem tartott a német csapattal. 

Hosszú idő óta először nem Fucsovics Márton az első számú magyar teniszező, hanem a huszonnégy éves Marozsán Fábián. A magyar játékos a harmadik fordulóig jutott az Australian Openen, ami jobb eredmény, mint amit az elődöntős Zverevet leszámítva a német játékosok elértek. 

Ezért is tekinthetünk bizakodva a hétvégi torna elé, és a német válogatott szövetségi kapitányának dicsérő szavai Marozsánról csak jobban megerősítheti ebben a magyar szurkolókat

 – írta meg a Magyar Nemzet

Bravúrra lesz szükség 

Marozsán Fábián az Australian Open után átesett egy rövidebb betegségen, de készen áll a játékra. Öt éve a magyar teniszező az első testközeli élményeit éppen Németország ellen gyűjtötte a Davis-kupában. Akkor pályára sem léphetett: a Piros Zsombor, Nagy Péter és Borsos Gábor próbált bombameglepetést okozni az Alexander Zverev vezette németek ellen, sajnos sikertelenül, mivel 0-5 lett a vége – olvasható a Magyar Nemzet oldalán.

A magyar szakvezető Marozsán Fábián mellett Fucsovics Mártont (82.), Piros Zsombort (129.), Valkusz Mátét (213.) és Füle Mátyást (549.) nevezte az összecsapásra. 

A németek ellen ismét bravúrra lenne szükség, hogy a magyar válogatott bejusson a Davis-kupa őszi világdöntőjének tizenhat csapatos mezőnyébe. 

Az elmúlt egy évben nagyon sok minden történt velem, Grand Slam-tornákon, ATP 1000-es versenyeken nyertem meccseket, sok tapasztalatot szereztem. Persze még mindig sokat kell tanulnom, s biztosan lesz rajtam nyomás az új helyzetben, hogy itthon, telt ház előtt én leszek a válogatott egyes számú játékosa

 – nyilatkozta Marozsán Fábián. Az ausztrál nyílt teniszbajnokságon remekül játszó magyar teniszezőre már tavaly is fontos szerep hárult Tatabányán, akkor a franciák ellen ő vívta az ötödik meccset, de viszonylag simán elveszítette a sorsdöntő összecsapást Ugo Humbert ellen. A német csapat első ránézésre még nehezebb ellenfélnek tűnt, mint tavaly, viszont egy komoly hiányzó átírhatja az esélyeket a magyar csapat javára. 

A német kapitány dicsérte Marozsánt

Az olimpiai bajnok Alexander Zverev nem épült fel az Australian Openen összeszedett betegségéből, így kihagyja a Magyarország elleni Davis-kupa-párharcot. 

Őszinte leszek, nem sajnálom, hogy nem jön. Most is nehéz sorsolást kaptunk, de ez a csapat már nagyon megérdemelné, hogy továbbjusson. Nem lesz könnyű dolgunk, de ezt hozta az élet, ezt a feladatot kell megoldani. Biztosan nagy löketet ad majd, hogy telt ház előtt játszhatunk

 – árulta el Marozsán Fábián. Az olimpiai és kétszeres ATP-világbajnok Zverev helyére a német kapitány Marterert (92.) hívta be Jan-Lennard Struff (24.), Dominik Koepfer (60.), továbbá a páros ranglistán 15. Kevin Krawietz és 16. Tim Pütz mellé. 

Struff-fal az elmúlt két évben kétszer is játszottam, Pozsonyban legyőztem őt, a tavalyi évem utolsó meccsén viszont szoros csatában kikaptam tőle. Marterertől Wimbledonban kaptam ki öt játszmában, de azt a füves pályás meccset nem venném alapul, ott nem igazán teniszt játszottunk, egy-két ütésből álltak a labdamenetek

 – idézte fel emlékeit a magyar teniszező, aki a németek szövetségi kapitánya, Michael Kohlmann is méltatott.

 Már 2018-ban, egy németországi utánpótlásversenyen lenyűgözött Marozsán játéka, akkor is látszott, hogy rengeteg lehetőség rejlik benne. Az Australian Openen figyeltem őt Cilic, Cerúndolo és Fritz ellen is, nagyon jó támadó tenisze van. Ismerjük az erősségeit

 – árulta el Kohlmann. A tatabányai párharc győztese továbbjut a finálé 16 csapatos csoportkörébe, a vesztes pedig osztályozót vív ősszel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában