Olvasói levelek

2008.11.16. 19:33

Fejlesztés a 3-as villamos vonalán

"A Választás szabadsága című olvasói levéllel kapcsolatosan az alábbiakat kívánom megosztani a tisztelt olvasókkal: Szeged városában az elmúlt évek elektromos közösségi közlekedési fejlesztései során a 4-es vonalon nemcsak a járműparkot, hanem részben az infrastruktúrát, a pálya- és felsővezeték-hálózatot is modernizáltuk."

Sajnos ez idáig nem került sor a 3-as vonal korszerűsítésére elegendő anyagi forrás hiányában, ezért kényszerülünk a mai napig arra, hogy ezen a vonalon FVV típusú villamosokat közlekedtessünk. Ahhoz ugyanis, hogy Tarján végállomás és a Fonógyári út között korszerű egyirányú, Tatra típusú járművek szállítsák az utasokat, a Fonógyári úton forduló megépítésére volna szükség.

Az idei évben megkezdődött elektromos közösségi közlekedési fejlesztési projekt keretében sor kerül a 3-as vonal megújítására: füves vágány épül a Dugonics tér és a Londoni körút között, második vágánnyal bővül a Veres ács utca és a II. kórház közötti szakasz, illetve fordulók létesülnek a Textilgyári és a Fonógyári úton. A fejlesztést követően nyílik lehetőség arra, hogy korszerű járműveket állítsunk forgalomba ezen a vonalon is, amelyek esztétikusabbak, kényelmesebbek és gyorsabbak lesznek, ezáltal várhatóan 15%-kal csökken majd a menetidő.

Az FVV típusú villamosok közlekedésbiztonsági szempontból igen, technikai színvonal és esztétikai szempontból azonban nem felelnek meg a mai kor elvárásainak. A vonal infrastrukturális fejlesztéséig ezeket a járműveket a forgalomból kivonni és korszerűbb járműveket erre a vonalra beállítani nem tudunk. A levelem elején említett fejlesztéseknek köszönhetően az FVV villamosokat 2010 év végén kezdjük meg kivonni a forgalomból, és helyettük újabb, modernebb kocsikat helyezünk forgalomba. Ennek ellenére a legszükségesebb esztétikai javításokat a járműveken el fogjuk végezni, és kérjük a tisztelt olvasót, hogy a jövőben is vegye igénybe a 3-as vonalon közlekedő járműveket, és tapasztalatait jelezze társaságunk felé.

Dr. Dózsa Gábor ügyvezető igazgató, Szegedi Közlekedési Kft.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!