Olvasói levelek

2008.11.28. 20:31

Sokadszor a rokkantak parkolásáról

"Fizető várakozóhelyeken történő parkoláskor a mozgáskorlátozott-igazolványt mindig az azon feltüntetetteknek megfelelően kell kihelyezni a gépjármű szélvédője mögé. " <br>

Delmagyar.hu / Olvasói levél

Fizető várakozóhelyeken történő parkoláskor a mozgáskorlátozott-igazolványt mindig az azon feltüntetetteknek megfelelően kell kihelyezni a gépjármű szélvédője mögé. Az igazolványon kiemelten szerepel: „Használatkor az igazolványt a jármű szélvédője mögött úgy kell elhelyezni, hogy előlapja ellenőrzés céljából tisztán látható legyen."

Munkatársaink a gépjármű parkolásának ellenőrzésekor az érvényes rendeletnek megfelelően fizetési felszólítást helyeznek ki, amennyiben a mozgáskorlátozott-igazolvány nem ellenőrizhető módon van kihelyezve, valamint a gépjárműnél az ellenőrzéskor nincs jelen a mozgáskorlátozott-igazolvány jogosultja vagy a gépjármű tulajdonosa. Ha a parkolási jogosultság ellenőrzése közben érkezik a jogosult vagy a gépjármű vezetője, és bemutatja a mozgáskorlátozott-igazolványát, a pótdíj megfizetésétől eltekintünk. A pótdíj kiszabását megelőző bemutatás jelen esetben nem valósult meg.

Ügyfelünk kérésére az ellenőrzéskor készített videofelvételt bemutattuk, melyen tisztán látható, hogy egy lejárt érvényességű mozgáskorlátozott-igazolvány takarja az alatta lévő igazolvány azonosításához szükséges adatokat (sorszám, érvényességi idő, kiállító hatóság). A szerdán megjelent cikk írójának – mint a Csongrád Megyei Mozgáskorlátozottak Alapítványának elnökének – ismernie kell a Magyar Parkolási Szövetség és a Magyar Mozgáskorlátozottak Egyesületének közös megállapodását, mely szerint utólagos felmutatás esetén nem fogadható el az engedély. Ezt az érvényes önkormányzati rendelet is így szabályozza.

A fenti tények ellenére ügyfelünket az üzletág igazgatója méltányos elbírálásban részesítette, és pótdíjtartozását 50%-kal csökkentette arra való tekintettel, hogy a gépjárműnek nem volt előzőekben parkolási esete. Levelében állítottakkal ellentétben ügyfelünk a mérsékelt parkolási pótdíjat a mai napig nem rendezte. Az ügyfélszolgálati irodában – a videofelvétel megtekintése közben – felmerült kellemetlenségekért a levél írójának szíves elnézését kérem.

Forrai Gábor igazgató,
SZKT forgalmi és parkolási üzletág

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!