Olvasói levelek

2008.12.11. 19:48

Rendőri jelenlét Makkosházon

"Ami pedig a cikkben említett, elmúlt év végi két rablást illeti – amint arról néhány hónapja a lap is beszámolt –, e bűncselekmények feltételezett elkövetőjét is sikerült beazonosítani és eljárás alá vonni. Ezen ügyben azóta ítélet is született. "

Delmagyar.hu / Olvasói levél

A Délmagyarország 2008. december 4-i számában „Makkosház: házalók és injekciós tűk" címen megjelent cikkre az alábbiakban kívánok reagálni: a Szegedi Rendőrkapitányság előtt pontosan ismertek azon problémák, melyek a lakótelepi övezetekben előfordulnak. A Kapitányság éppen ezen problémák kezelése, illetve megszüntetése érdekében vette alapul az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumhoz benyújtott „Biztonságos Élet-Tér" című pályázatánál a Szegedi Tudományegyetem Szociológia Tanszéke által írt tanulmányt. Ezen kutatás áttekintését követően került kiválasztásra az a négy önkormányzati választókörzet – köztük a cikkben említett terület is –, amelyben a bűnmegelőzési, közösséget építő és közösségi programjainkat szeretnénk megvalósítani. Erre a projektre a minisztériumtól 6 millió 750 ezer forint támogatási összeget nyertünk.

A Tarjánvárosi Rendőrőrs munkatársai szoros együttműködést alakítottak ki a helyi önkormányzati képviselővel, aki a lakosságtól kapott információkat továbbítja a rendőrök felé, melyeket minden esetben megvizsgálnak, majd a megfelelő intézkedéseket megteszik.

A helyi képviselő kérésére 2008. július 1-jétől a Szeged, Lomnici utca, Agyagos utca, Juharfás utca által határolt területen lévő Honfoglalás emlékparkban három hétig folyamatosan, napi rendszerességgel 20 és 22 óra között gyalogos járőrszolgálatot teljesítettek a körzeti megbízott kollégák, illetve erre a területre kineveztek egy főt, aki az állandó jelenlétet biztosítja. Ennek köszönhetően 2008 októberében kábítószer-fogyasztással, majd november hónapban a Szeged, Gát utcában gépjárműfeltöréssel gyanúsítható személyt sikerült tetten érni.

Ami pedig a cikkben említett, elmúlt év végi két rablást illeti – amint arról néhány hónapja a lap is beszámolt –, e bűncselekmények feltételezett elkövetőjét is sikerült beazonosítani és eljárás alá vonni. Ezen ügyben azóta ítélet is született.

A teljességhez hozzátartozik az is, hogy a lakóktól pozitív visszajelzés is érkezik a rendőrök folyamatos jelenléte miatt. Őszintén bízom abban, hogy erőfeszítéseink a lakosság széles körének megelégedésére fog szolgálni.

Dr. Zélity László r. ezredes,
szegedi rendőrkapitány

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!