Ország-világ

2007.01.10. 15:19

A betegnek kell könyvelnie hányszor fizetett vizitdíjat?

A vizitdíj-beszedés technikai részleteinek kidolgozásával foglalkozó miniszteri megbízott szerint minden betegnek saját magának kell könyvelnie, hogy hányszor ment el orvoshoz.

A miniszteri megbízott közölte: az egészségügyi jogalkotás jelenleg a potyautasok kiszűrésére irányul, ugyanakkor senki nem halhat meg amiatt, mert nem fizet járulékot, így a sürgősségi ellátást mindenképpen biztosítani kell.

Ha nem sürgősségi ellátásra jelentkezik a beteg, akkor a pénztárba befizeti a 300 forintot, megkapja a nyugtát, majd megkapja az ellátást – ismertette a lépéseket Ari Lajos.

A szakember beszámolt arról is, hogy a technikai részletek egyelőre nem tisztázottak, de rövidesen kijön majd a végrehajtási utasítás, és időben elkészülnek a magyarázatot tartalmazó segédanyagok is.

Ari Lajos szerint mindenkinek saját magának kell majd könyvelnie, hogy hányadik orvoslátogatásnál tart az évben, az orvosnak nem kell ezzel tisztában lennie. Ez az öngondoskodás első, tanuló lépcsője – fűzte hozzá a miniszteri megbízott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában