Ország-világ

2007.01.26. 15:19

A kormány végre fogja hajtani az egészségügyi reformot

A kormány végre fogja hajtani az egészségügyi reformot, nem bizonytalanodott el abban, hogy ez a nemzet érdeke - jelentette ki Gyurcsány Ferenc.

A kormányfő pénteken az Egészségbiztosítás 2007-2009 című kétnapos konferencia második napján azt hangsúlyozta: több nyílt vitára van szükség az egyes döntések meghozatala előtt.

"Nem fogom megengedni, hogy visszaforduljunk" – jelentette ki a konferencián tartott beszédében Gyurcsány Ferenc. A miniszterelnök úgy fogalmazott: nincs kétség az alapirányok, a célok helyességében, de több nyitott, szakmai és közéleti vitára van szükség. A reformot nem lehet diktátumokkal végrehajtani; fontos az eltökéltség, de legalább annyira az is, hogy meghallgassunk másokat – tette hozzá.

A politikustársakat a miniszterelnök óvta attól, hogy egy döntéshez keressenek érveket, azt javasolta, inkább az érvek után döntsenek. Hangsúlyozta: egy döntés előkészítéséhez nem elég két nap, legalább két hónap szükséges.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában