Ország-világ

2007.01.24. 15:19

Folytatják a falvak a megkezdett beruházásokat

Röjtökmuzsajon a szennyvízcsatorna-hálózat kivitelezői elérték a kilencven százalékos készültséget. Agyagosszergényben pedig idén is megpróbálkoznak az önhikivel.

P. H. L.

A települések jövőjét, terveit bemutató sorozatunkban ezúttal Röjtökmuzsajon és Agyagosszergényben érdeklődtünk. Röjtökmuzsajon ebben az évben egyetlen nagy beruházásra koncentrálnak: a szennyvízcsatorna-hálózat befejezésére. Bak Gyuláné polgármester lapunknak elmondta, a kivitelező jó ütemben halad, és várhatóan április végén megtörténhet a műszaki átadás. Ezt követően pedig folyamatosan rácsatlakozhat a lakosság.
– Eddig úgy tűnik, az önkormányzati önrészt sikerül saját forrásból kifizetnünk és nem kell hitelt felvennünk – közölte a polgármester. – A lakossági hitelek kamatait pedig teljes egészében átvállalta az önkormányzat. Több mint egy évtizede várunk arra, hogy a településen legyen szennyvízcsatorna. Idén mindez valóra válik. Így erre az évre más fejlesztést nem is tervezünk, minden erőnket erre összpontosítjuk.
Agyagosszergényben is zajlik az élet. Az elmúlt napokban folyamatosan lakossági fórumokat tartottak az iskola jövőjéről. Ratatics Tiborné polgármester szerint a település vezetőségének fontos döntéseket kell meghoznia. – Bár még nincs készen a költségvetésünk, de azt már most látjuk, önhiki nélkül kilátástalan helyzetbe kerülünk – vázolta a polgármester. – Természetesen idén is beadjuk a pályázatunkat, és bízunk benne, hogy megfelelünk az egyre szigorodó törvényi előírásoknak. Terveink is vannak ugyanakkor. Ebben az évben várhatóan befejeződik az esővízelvezető-árkok tisztításának második üteme. Emellett a járdafelújításokat is szeretnénk folytatni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában