Ország-világ

2007.01.29. 15:19

Gondatlan veszélyeztetéssel vádolják a társát lelövő rendőrt

Foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt vonhatják felelősségre azt a rendőrt, aki a hétvégén, játék közben véletlenül mellbe lőtte egy társát az I. kerületi kapitányságon.

Foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt vonhatják felelősségre azt a rendőrt, aki a hétvégén, játék közben véletlenül mellbe lőtte egy társát az I. kerületi kapitányságon .

Szombaton este hét óra körül a kapitányság két járőre az épület liftjében viccelődött, s eközben elsült egyikük pisztolya. A lövedék mellbe találta a férfi 27 éves társát, aki nem sokkal később, a kórházban életét vesztette. A járőrt, akinek elsült a pisztolya, a felettese felfüggesztette, a férfival szemben - aki egyébként szabadlábon védekezhet - az ügyészségi nyomozóhivatal indított eljárást. Az óvatlan egyenruhás a történtek miatt egytől akár öt évig terjedő szabadságvesztést is kaphat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában