Ország-világ

2007.01.26. 15:19

Gonzalez próbálhatja meg a lehetetlent

<p><b>Tenisz </b><br><br>A chilei Fernando Gonzalez lesz a továbbjutást már egy nappal korábban kiharcoló, címvédő és világelső svájci Roger Federer ellenfele az ausztrál nyílt teniszbajnokság vasárnapi férfidöntőjében.


A korábban a hazai kedvenc Lleyton Hewittot, az amerikai

James Blake-et, majd a második helyen kiemelt spanyol Rafael Nadalt elbúcsúztató dél-amerikai játékos az elődöntőben esélyt sem hagyott ellenfelének, a német Tommy Haasnak, aki mindössze öt játékot tudott nyerni az egész mérkőzés során.
A 26 éves Gonzalez szinte hibátlan teljesítménnyel rukkolt elő, adogatásai és tenyeresei ellenállhatatlanok voltak, kilenc ásza mellett egyetlen kettős hibát sem követett el, riválisa 20 nyerő ütésével szemben ő 42-szer helyezte elérhetetlenül a labdát. Ki nem kényszerített hibája mindössze három volt az egész meccs során, Haas 21-ig jutott ebben a mutatóban.
A találkozó egyoldalúságáról mindent elárul, hogy a csata csupán 91 percig tartott, s a párosban olimpiai bajnok chilei játékos már az első meccslabdáját értékesítette.

Eredmény

Férfi egyes: Gonzalez–Haas 6:1, 6:3, 6:1.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában