Ország-világ

2007.01.24. 15:19

Hagyományt teremtenének a szülői bállal

Az iskola szülői választmánya első alkalommal rendezi meg a Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium (Líceum) szülői bálját szombaton. A rendezvény bevételét a tanulóközösségek kapják meg, eddig kilencszázezer forintnyi felajánlás érkezett.

C. V.

Hagyományteremtő céllal rendez szülői bált szombaton a Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium (Líceum) szülői választmánya a Tercia Hubertusban. – A bál célja egyrészt a kapcsolatépítés, másrészt a jótékonyság, ugyanis az est tiszta nyereségét az iskolai tanulóközösségek kapják meg programjaikhoz – mondta el dr. Túri László, az egyik szervező szülő. – Nagy örömünkre szolgál, hogy az iskola vezetősége és tanárai is támogatják a kezdeményezést, és annak különösen örülünk, hogy nagyon sokan el is jönnek közülük. Az osztályok asztalai mellett lesz külön tanári és öregdiákasztal is. A szülői választmány nevében megköszönném az iskola vezetőségének az osztályfőnököknek a rendezéshez nyújtott erkölcsi és szervezési támogatást, valamint az előkészületet segítő és támogató jegyet vásárló szülők segítségét, a felajánlott tombolákat. Minden várakozást felülmúló sikerről számolhatunk be. A kétszáz résztvevő mellett gyakorlatilag az összes szülő hozzájárult a jótékony célhoz, így már most mintegy kilencszázezer forint gyűlt össze, pedig a tombola még hátravan. A felajánlásokat mindenkinek köszönjük, a bálozóknak jó szórakozást kívánunk!
– Öröm számomra a szülők kezdeményezése és összefogása – tette hozzá Tölli Balázs, a Líceum igazgatója. – Ez azt jelenti, hogy ők is látják, tapasztalják, hogy mennyire nehéz helyzetbe kerültek napjainkban az oktatási intézmények. Nem az iskola ötlete a rendezvény, hanem a szülői választmány saját elképzelése volt, hogy ilyen módon segítik az intézményben folyó munkát. A Líceum múltja immár 450 évre nyúlik vissza, a tradíciók azonban úgy tűnik, ma is élőek, éppen ennek bizonyítéka a szülői összefogás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában