Ország-világ

2007.01.11. 15:19

Hat rendőr ellen indítottak eljárást a zavargások miatt

Hat rendőrt gyanúsított meg a Budapesti Nyomozó Ügyészség a szeptemberi-októberi zavargásokkal kapcsolatban.Hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás miatt hallgatták ki őket; az ügyészség több rendőrnek küldött már idézést.

A Fővárosi Főügyészség szóvivője elmondta, a rendőröket hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás miatt hallgatták ki. Morvai Attila hozzátette: a közeljövőben további gyanúsítások várhatóak, az ügyészség több rendőrnek küldött már idézést, gyanúsítotti kihallgatásra.

A Fővárosi Főügyészséghez 171, rendőrök ellen tett feljelentés érkezett a szeptemberi és októberi zavargások miatt, de eddig ezeknek az ügyeknek nem volt gyanúsítottja. Az októberi eseményekkel összefüggésben 133, a szeptemberben történtekkel kapcsolatban 38 feljelentés miatt indult nyomozás. A feljelentők elsősorban hivatalos eljárásban történt bántalmazás, hivatali visszaélés és személyi szabadság megsértése miatt fordultak az ügyészséghez. Az október 23-án történtekkel kapcsolatban egy gyülekezési szabadság megsértése miatt tett feljelentés ügyében is eljárás indult.

Mindemellett a Központi Nyomozó Főügyészség is eljárást folytat az október 23-i eseményekkel összefüggésben Révész Máriusz fideszes országgyűlési képviselő feljelentése alapján. Az ellenzéki politikus ügyvédje, Futó Barnabás, november 2-án közölte az MTI-vel, hogy Révész Máriusz benyújtotta feljelentését az október 23-án vele szemben foganatosított erőszakos rendőri fellépés miatt. Az ügyészség hivatalos eljárásban történt bántalmazás miatt elrendelte a nyomozást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában