Ország-világ

2007.01.12. 15:19

Késett az intercity

Hivatalos adatok szerint 42 percet késett tegnap a Budapestről Sopronba tartó intercity- szerelvény. A késést a Pest megyei viharos szél, illetve a leszakadt felsővezetékek okozták.

N. M.

Csaknem egy órát késett tegnap délután a Sopronba 16.45-re várt IC-szerelvény, sok kellemetlenséget okozva ezzel az utasoknak. Ráadásul a vasúttársaság nem térítette vissza a pótdíjat, márpedig a szabályzat szerint negyedórás késés után visszajár annak összege.
– A késés oka az volt, hogy a budapesti Keleti pályaudvar és Budaörs közötti pályaszakaszon a 100–130 kilométer/órás szél megrongálta a felsővezetéket, így ezen a vonalon csak jelentős késéssel közlekedhettek a szerelvények – kaptuk olvasónk panaszára magyarázatot Lendvay Pétertől, a GYSEV személyszállítási üzletágvezetőjétől, aki elmondta: a késést előre jelezték az utasoknak, a szerelvény indulása előtt a jegypénztárban, a hangosbemondón és a kijelzőkön is felhívták erre a figyelmet. „A lehetőséget felkínálta a vasúttársaság az utazástól való elállásra” – fogalmazott a szakember. – Mivel vis maior esete áll fenn, a pótdíjat sem áll módunkban visszafizetni. Szabályzatunk értelmében 15 percet meghaladó késés esetén megtérítjük a pótdíjat, ám csak abban az esetben, ha a vasút hibájából történt a késés. Ez esetben a természetre kell fognunk a dolgot, ugyanakkor az utasok megértését is kérjük – nyilatkozta az üzletágvezető.
A szerkesztőségünkhöz fordult utas ugyanakkor állítja, nem tájékoztatták a késésről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában