Ország-világ

2007.01.30. 15:19

Ma zárul le a nevezés a borversenyre

Immár a negyedik alkalommal rendezik meg a Nyugat-Magyarországi Egyetem Bora borversenyt Sopronban, február elsején. A nevezés ingyenes, a bormintákat – fajtánként 3 palackot – ma déli 12 óráig kérik eljuttatni a soproni Bormarketing Műhely Kht. Kölcsey utcai irodájába.


– A borversenyen való részvétel lehetőséget teremt, hogy a zsűri által legjobbnak ítélt bor és termelője az egyetem hazai és nemzetközi kapcsolatai, valamint hallgatói által még nagyobb hírnévre tegyen szert – mondta [namelink name="Tóth Mariann"], az intézmény kommunikációs irodájának vezetője. – A nyertes bort a Nyugat-Magyarországi Egyetem benevezi a Magyarországi Egyetemek Országos Borversenyére is.
A Nyugat-Magyarországi Egyetem a díjnyertes borból 2007-ben legalább 700 palackot fog vásárolni. A termelő ezen bor többi forgalomba hozott palackjain feltüntetheti a „Nyugat-Magyarországi Egyetem Bora 2007” címet. A versenyre csak a Soproni Történelmi Borvidéken termelt, OBI által minősített palackos kékfrankos vagy kékfrankos alapú cuveé borral lehet nevezni. A minta által képviselt mennyiség nem lehet kevesebb ezer palacknál. A termelő vállalja, hogy a Nyugat-Magyarországi Egyetem minden szervezeti egysége részére a díjnyertes bort a mindenkori nagykereskedelmi áron adja. Ez az ár nem lehet több mint palackonként bruttó 800 forint.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában