Ország-világ

2007.01.10. 15:19

Máriakálnok 650 éves

Máriakálnok. A község idén ünnepli fennállása 650. évfordulóját. Ennek keretében több jelentős kulturális rendezvényt terveznek. Május végén a településen rendezik meg az egyik legrangosabb nemzetközi díjlovas versenyt is.


A község önkormányzata a költségvetési koncepcióban kiemelt és elsődleges feladatának a közszolgáltatások jó színvonalú fenntartását tekinti. Így az oktatási-nevelési intézmények, a polgármesteri hivatal működtetését, az utak javítását, valamint az épületek karbantartását és fejlesztését. A tervek közt szerepel a sportöltöző rekonstrukciójának befejezése, a falu civil szervezeteinek bevonásával egy falumúzeum kialakítása, az ifjúsági klub felújítása.
– Pályázatot fogunk készíteni a Széchenyi, Hársfa, Halász utcák valamelyikének útfelújítására. Ezenfelül abban az utcában, ahol a lakosság vállalja a felújítás költségének felét, ott végrehajtjuk az útburkolat javítását – tájékoztatott [namelink name="Széles Sándor"] polgármester.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában