Ország-világ

2007.01.12. 15:19

Mérlegelik a csehek is a vizitdíj bevezetését

A cseh kórházak, a háziorvosok és a szakorvosok számára is egyaránt kedvező lenne, ha az országban bevezetnék a vizitdíjat, receptilletéket és a kórházi napidíjat – állítják a szakértők, akiknek véleményét a Hospodárské Noviny című politikai és gazdasági napilap foglalta össze pénteken. A Mirek Topolánek vezette kormány már hónapok óta komolyan mérlegeli az illetékek bevezetését, amelyekkel korábban az ellenzéki szociáldemokraták is egyetértettek. A két legnagyobb párt tavaly decemberi megállapodása szerint a kórházakban napi 50 koronát (500 forint), míg egy-egy vény kiváltásáért 20 koronát (200 forint) kellene fizetni.


Tizennyolc évi börtönre ítéltek egy amerikai katonát

Tizennyolc évi börtönre ítéltek csütörtökön egy amerikai katonát, aki ellen az volt a vád, hogy 2006 májusában Bagdadtól északra részt vett három iraki fogoly meggyilkolásában – közölte az amerikai haderő. William Hunsaker vádalku keretében beismerő vallomást tett gyilkosság, gyilkossági kísérlet és a bíróság munkájának akadályozása vádpontokban. A bíróság Hunsakert 18 évi börtönre, rangfosztásra és a hadseregből való kizárásra ítélte. Az ítélet nem jogerős.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában