Ország-világ

2007.01.17. 15:19

Műszerfallal támadt a rendőrökre az autótolvaj

Öt és fél év börtönre ítéltek azt a 29 éves vilmányi fiatalembert, aki egy autó műszerfalának darabjával támadt a rendőrökre.

Öt és fél év börtönre ítéltek azt a 29 éves vilmányi fiatalembert, aki egy autó műszerfalának darabjával támadt a rendőrökre, mikor autólopáson érték tetten. 2005 nyarán, egy balatonmáriai nyaraló udvaráról akart egy személyautót a férfi elkötni, de tetten érték a figyelőszolgálatot teljesítő rendőrök. A tolvaj meneküli próbált, és a műszerfal egy darabjával az egyik rendőr mellkasára sújtott. Egy másik rendőr utolérte, őt lábon rúgta, majd homlokon ütötte. A rendőrök eközben figyelmeztető lövést adtak le.

Az egyik nyomozó elesett, ekkor elsült a pisztolya és lábon lőtte a menekülőt. A férfi súlyosan, a rendőrök könnyebben sérültek meg. A vádlott rendszeresen nagy értékű Audikat és Volkswageneket lopott a Balaton mellől, majd hamis rendszámmal ismeretlen helyre szállította azokat. A Somogy Megyei Bíróság felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszakért és más bűncselekményekért ítélte elsőfokon a férfit 5 és fél évre, valamint 5 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában