Ország-világ

2007.01.17. 15:19

Nem a tábla hiánya az ok Egész évben állhat a bódé

„ Sok a kamion Marcalvárosban, Szabadhegyen? A Szigethy A. út végén, a dobozgyár oldalánál már 5 éve hiányzik a tábla, hogy Vámosszabadi balra! Ennek köszönhető az a rengeteg eltévedt külföldi kamion. Annak idején úgy tanították, amíg nincs tábla, addig egyenesen!”

P. L.


Az eltévedt kamionok okozta jelenséget nem a 821-es számú főút–Szigethy Attila út csomópontban lévő jelzőtábla hiánya okozza, tudtuk meg [namelink name="Tóth Péter"]től, a győri útkezelő szervezet tájékoztatásért felelős munkatársától, a város felé érkező tranzitforgalom számára ugyanis a Győrt elkerülő M1-es autópálya van kijelölve. A Szabadhegy területén lévő eltévedt kamionok többsége célforgalommal, és nem tranzit-, azaz átmenő forgalmúként van jelen, de sajnos mindig vannak olyan tehergépkocsi-vezetők, akik figyelmen kívül hagyják a táblákkal jelölt tranzitútvonalat.
„ Tisztelt Illetékes! Még meddig foglalhatja el az üresen álló zöldségesbódé a Lajta u.–Nagy I. út sarkán lévő, személygépkocsik számára táblával is jelzett parkolót?”
Függetlenül attól, hogy éppen folyik-e árusítás a felállított bódéban – az érintett kereskedő egyébként időjárástól függően árusítja termékeit –, a vállalkozó egész évre érvényes bérleti szerződést kötött a Lajta u., déli szervizút-parkolójának egy részére – tudtuk meg [namelink name="Tóth Péter"]től, a győri útkezelő szervezet munkatársától. Az érintett terület kereskedelmi célra történő bérbeadása azért jöhetett szóba, mert a parkolásban nem okoz feszültséget, azaz a parkolóban általában van üres hely, ezt az is bizonyítja, hogy a kereskedés panasz és probléma nélkül üzemel immár nyolcadik éve. Amennyiben olvasónk a bérleménnyel kapcsolatosan mégis panaszt kíván tenni, a város útkezelő szervezeténél írásban megteheti.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában