Ország-világ

2007.01.10. 15:19

Olvasónk „utánajárt”

„ Figyelmükbe ajánlom mai sétám vizuális élményeit, melyeket már többször és régóta volt-van szerencsém megcsodálni. Pszinte elismeréssel adózom az illetékesek előtt, akik irigylésre méltó nyugalommal és felelősséggel képesek nem tudomásul venni a nyilvánvalót: a lámpaoszlopok csúnyák és balesetveszélyesek, ahogy a környékük is. Talán nem mellékes, milyen benyomásokat szerez a városunkba látogató idegen a sétái során. Már ha lát egyáltalán valamit, az információs tábla pedig magáért beszél.


Bár újkorukban sem voltak szépek eme lámpák, de a célnak legalább megfeleltek. A kandeláberek szerepet játszanak az utca és városkép megteremtésében. Egykoron míves lámpaoszlopok díszítették a városokat – némelyeket még ma is... Feltehetően 2007-ben léteznek törhetetlen üvegből készültek is, mondhatni vandálbiztosak. Érdemes lenne elgondolkodni rajta az illetékeseknek.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában