Ország-világ

2007.01.16. 15:19

Pöttering az Európai Parlament elnöke

A német Hans-Gert Pötteringet, a kereszténydemokrata-konzervatív pártokat tömörítő Európai Néppárt frakciójának eddigi vezetőjét választották meg az Európai Parlament elnökévé kedden a képviselők.


Arany Glóbusz: aratott a Dreamgirls

A Dreamgirls (Álomlányok) című musical volt az idei Arany Glóbusz-díj legnagyobb nyertese: három díjat is kapott Beverly Hillsben az immár 64. gálán. A Broadway sikerdarabja nyomán készült film, amelyet Diana Ross és egykori soulegyüttese, a Supremes sikertörténete ihletett, elnyerte a legjobb musical/vígjáték kategória Arany Glóbuszát, a további két földgömbbel pedig két mellékszereplőjét, Eddie Murphyt és Jennifer Hudsont jutalmazta a Hollywoodi Külföldi Filmes Újságírók szervezete.

Meghalt Rudolf Oetker

90 éves korában meghalt Rudolf August Oetker, Németország egyik leggazdagabb embere, a világháború utáni Németország üzleti életének egyik vezető alakja, aki élelmiszer-ipari vállalatcsoporttá fejlesztette a cégalapító nagypapa bielefeldi sütőporgyártó vállalkozását. (mti)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában