Ország-világ

2007.01.10. 15:19

Szarvasbika tombolt egy Pécs melletti faluban

Vadásznak kellett kilőnie egy szarvast a Pécs melletti Pogányban, mert a dühöngő vad komoly károkat okozott a településen. Sós Nándor, az Áta és Környéke Vadásztársaság vadászmestere elmondta: még nem tudni, miért viselkedett így a 3-4 év körüli szarvasbika.

A szarvas öt óra körül beszabadult a település egyik családi házának kertjébe, ahol megrongálta a kerítést, a hintát, majd kifutott az utcára és megtaposott három nagy értékű autót. A helyszínre érkező rendőrök félve attól, hogy nem tudják ártalmatlanná tenni, csak felbőszíteni az állatot, nem próbálták meg pisztollyal kilőni.

Az illetékes vadászt hívták segítségül, aki valamivel hat óra előtt kilőtte, majd elszállíttatta a szarvast. A vadász elmondása szerint példátlan esetről van szó. A vadak ugyanis nem merészkednek lakott területekre, már csak azért sem, mert félnek az emberektől, ráadásul a vadásztársaságok az erdőkben jól tartják, rendszeresen etetik őket.

Elképzelhető, hogy az állat veszett volt, de az is lehet, hogy olyan vegyszert evett, amitől károsodott az agya.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában