Ország-világ

2007.01.24. 15:19

Szlovákiából érkezett emberrablókat fogtak el Vecsésen

Kommandósok segítségével sikerült a magyar rendőröknek elfogniuk Vecsésen azt a Szlovákiából érkezett emberrabló bandát, melynek tagjai 25 millió forintnak megfelelő szlovák koronát követeltek egy ottani vállalkozótól, szabadon bocsátása fejében.

Az ügy érdekessége, hogy mind az elrabolt férfi, mind pedig az elrablói kínaiak. A rajtaütés szerdán hajnalban történt egy, a Pest megyei kisváros külterületén álló lakóházban. A magyar nyomozók a szlovák hatóságok jelzései alapján csaptak le a társaságra, és a rajtaütés előtt már figyelték az érintett házat, hogy megállapíthassák, mikor vannak otthon az ott élők. A rajtaütéskor a lakásban tartózkodók nem tanúsítottak ellenállást.

Az ügy nyomozását magyar részről a Nemzeti Nyomozó Iroda végzi, melynek szóvivője megerősítette, hogy valóban fogtak el külföldi állampolgárt a Pest megyei Vecsésen. Az ügyben ugyanakkor csak holnapra ígért részletesebb tájékoztatást. A helyszínen egész délelőtt tartott a házkutatás, jelenleg az érintettek szerepköreinek tisztázása zajlik. Az elrabolt férfi egyébként épségben van.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában