Ország-világ

2007.01.09. 15:19

Többször rabolt a 13 éves fiú Miskolcon

Újra rabolt az a tizenhárom éves fiú, aki december közepén próbált késsel kifosztani Miskolc diósgyőri városrészében egy boltot.

A tizenhárom éves a gyanú szerint két súlyos bűncselekményt is elkövetett néhány héten belül, előbb december közepén próbált késsel kirabolni Diósgyőrben egy boltot, majd a napokban egy idős asszony kezéből tépte ki táskáját.

Noha az első rablási kísérleténél a boltos nő arcába is belevágott pengéjével, elfogását követően semmi komolyabb visszatartó erőt képviselő retorzióval nem élhettek a hatóságok, ugyanis a tizennegyedik életévét be nem töltött személy büntető jogilag nem vonható felelősségre. A miskolci rendőrkapitányság illetékesei kihallgatása után a törvény adta lehetőségek legszigorúbbikát alkalmazták, ideiglenesen a területi gyermekvédelmi intézményben helyezték el.

Január 5-én az erőszakos tinédzser egy társával a hivatalos kimenő előtt az intézetből meglépve újabb bűncselekményt követett el. Egy idős nőt támadtak meg az utcán, mögé ólálkodtak, majd kitépték kezéből a táskát – a benne lévő hallókészülékével, szemüvegével, néhány ezer forintnyi készpénzével, valamint irataival – majd elszaladtak.

A nyomozók elfogták ugyan a két gyermekkorú elkövetőt, a hatályos törvények alapján azonban a hatóság tehetetlen velük szemben, így visszautalták őket a gyermekvédelmi szakszolgálathoz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában