Ország-világ

2007.01.04. 15:19

Továbbra sem fogadja el a Fidesz Gyurcsány Ferenc személyét

A Fidesz "jó partneri viszonyra" törekszik a szocialistákkal, de Gyurcsány Ferenc személyét továbbra sem fogadja el – mondta Navracsics Tibor a TV2 csütörtök reggeli műsorában.

A Fidesz frackióvezetője szerint "szimbolikus" jelentőségű, hogy a Fidesz képviselői kivonulnak a parlamenti ülésteremből, valahányszor a miniszterelnök előre bejelentett szólásra jelentkezik. Az ellenzéki pártnak súlyos kifogásai vannak Gyurcsány Ferenc személye ellen, véleménye szerint neki köszönhető a "gyűlölet- és az irigységpolitika" meghonosítása a magyar belpolitikában. A Fidesz politikusa a napirend előtti kormányfői megszólalásokat "agitációs és propaganda kiselőadásoknak" nevezte.

Navracsics kijelentette: "Bárcsak már feladhatnánk ezeket a kivonulásokat". Pontos feltételt nem szabott, de hangsúlyozta: ehhez arra van szükség, hogy a kivonulást elindító okok megszünjenek.

A frakcióvezető szerint, míg a kormánykoalíció biztosítja a többséget Gyurcsánynak, addig ő a miniszterelnök, és erről "nincs vita". Pártja ugyanakkor a jövőben is minden alkotmányos eszközt felhasznál, hogy elérje Gyurcsány távozását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában