Ország-világ

2007.01.23. 15:19

Tűz – nem indul eljárás

A Műegyetem lőterén augusztusban keletkezett tűz ügyében eljárás nem indul. A vizsgálat olyan adatot, körülményt nem tárt fel, ami szabálysértés vagy büntetőeljárás kezdeményezését indokolná. A tűz oltása során három tűzoltó vesztette életét.


Megvertek egy orvost

Egy ügyeletes orvost támadtak meg és bántalmaztak vasárnap Nyírbátorban; hárman vannak a gyanúsítottak. Az orvosra akkor támadtak, miután egy csecsemő vizsgálata során az anya nem megfelelően tartotta a gyermek fejét, s ezért a spatula véletlenül felsértette a kicsi szájának nyálkahártyáját.

Ítélet a Szlávy-ügyben

Tizenöt év fegyházbüntetésre ítélte első fokon a Pest Megyei Bíróság a Szlávy-gyilkosság elsőrendű vádlottját, a másodrendű vádlott hat, a harmadrendű tizenkét év fegyházbüntetést kapott. A vádhatóság szerint 1997. július 31-én a „Balaton királyaként” ismert Szlávy Bulcsút Budaörsre csalták, a holttest 2004. január 23-án került elő, amikor a rendőrök tetten érték az elsőrendű vádlottat, amint éppen megpróbálta kiemelni a holttestet, hogy aztán a vád szerint más helyre rejtse el.

Madárinfluenza-gyanú

Egy Csongrád megyei lúdtartó telepen madárinfluenza gyanúja merült fel. A telepen 3300 ludat tartottak, közülük néhány elhullott, néhányon pedig idegrendszeri betegség tünetei tapasztalhatók. Ezzel párhuzamosan kijelölték az előírt védő- és megfigyelési zónát a körzetben. Az állat-egészségügyi hatóság intézkedett az előírt szűrésről is. (mti)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában