Ország-világ

2007.01.18. 15:19

Újabb illegális élelmiszer-előállító üzemek Pest megyében

Ezúttal a Pest megyei Váchartyánban, valamint Budapest XIX. kerületében találtak illegális élelmiszer-előállító üzemeket az élelmiszerbiztonsági ellenőrök - közölte Hajós Ádám, a fővárosi és Pest megyei főállatorvos.

Tovább folytatódik az élelmiszerbotrány, ezúttal a Pest megyei Váchartyánban és a főváros XIX. kerületében találtak illegális üzemeket.

Hajós Ádám megyei és budapesti főállatorvos közölte: Váchartyánban egy illegális babapiskóta-előállító üzemet lepleztek le az ellenőrök, de árut nem találtak, mivel azt már elszállították.

Az üzemnek semmiféle engedélye nem volt élelmiszer-előállításra, ezért a további gyártást megtiltották. A szakemberek felvették a kapcsolatot a cég kizárólagos felvásárlójával, az Auchan áruházlánccal, amely országszerte levette a polcokról a terméket.

Kispesten az állategészségügyi szakemberek egy illegális húsüzemet fedeztek fel. Az ott gyártott mintegy 600 kilónyi árut lefoglalták és megtették a szükséges intézkedéseket.

Korábban Törökbálinton és a M.E.G.A. cégcsoporthoz tartozó telephelyeken találtak kétes eredetű vagy hamisított címkéjű élelmiszereket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában