Ország-világ

2007.02.21. 15:19

Március elejére készül el a végleges kórházlista

A politikusoknak kiküldött kórházlista még nem a végleges változat, az egyeztetések továbbra is folyamatosak – közölte Horváth Ágnes.

A kórházlista végső változatát csak március elején hozza nyilvánosságra a miniszter – mondta el az Egészségügyi Minisztérium államtitkára kedden. A napilapokban megjelent információ szerint az intézményi struktúrát vázoló anyagot a szocialista frakció hétfői ülésén kapták meg a képviselők. Horváth Ágnes elmondása szerint a politikusoknak megküldött anyagot az intézményvezetők nem kapták meg.

A sajtóban ismertetett dokumentum szerint öt intézmény, a Schöpf-Merei Ágost Kórház és Anyavédelmi Központ, az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet (OPNI), a Svábhegyi Állami Gyermekgyógyintézet, a Borsod megyei FMC Dialízis Centrum és a Kecskeméti Repülőkórház szűnne meg.

Horváth Ágnes a Budai MÁV kórház kapcsán elmondta: a vasútegészségügy szakszervezetével folyamatosak a tárgyalások, a végső megállapodást február 25-ig kell meghozni. A kecskeméti katonai kórház ügyében a honvédelmi tárca korábban azt közölte a távirati irodával, hogy a „megszűnés" az adott esetben azt jelenti, hogy az intézmény integrálódik a Bács-Kiskun megyei önkormányzat kórházába. A Budai Gyermekkórház, amelyet korábbi sajtóhírek szerint szintén megszüntetne a tárca, krónikus ellátásra kapott kapacitást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában