Ország-világ

2007.05.03. 16:19

Díjbeszedőként terítette a hamis húszezer forintosokat

Áramszámla visszatérítés címén hamis húszezer forintost adott át több sértettnek egy férfi Kisteleken azzal, hogy abból jelentősebb összeg visszajár, a rendőrség eljárást indított ellene.

Márciusban egy kisteleki lakos otthonában megjelent egy magát az áramszolgáltató alkalmazottjának kiadó férfi, aki áramszámla visszatérítés címén átadott egy húszezer forintos bankjegyet azzal, hogy ebből 17 ezer forint visszajár - mondta M. Toronykőy Márta, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A sértettnek, miután az ismeretlen távozott, gyanússá vált az "ügylet", és feljelentést tett a rendőrségen. Az esettel kapcsolatban eljárás indult, és a szakértő megállapította, hogy a bankjegy hamis.

A következő hónapban a férfi egy másik kisteleki otthonban is próbálkozott, azonban az ott lakó elküldte, majd azonnal értesítette a rendőröket, akik a közelben elfogták a magát díjbeszedőnek kiadó kiskunfélegyházi férfit, akinél több tízezer forintot találtak - közölte a sajtóreferens.

Nem zárható ki, hogy a 39 esztendős gyanúsított az elmúlt hónapokban több személy sérelmére is elkövetett hasonló bűncselekményeket Csongrád és Bács-Kiskun megyében, ezért a rendőrség várja további sértettek jelentkezését. A kiskunfélegyházi férfi ellen pénzhamisítás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában