Ország-világ

2007.05.23. 16:19

Koszovói albánok a teherautók rakterében

A határőrség központi nyomozói figyeltek fel arra a különös konvojra, amelyik az M5-ös autópályán keresztül, valamennyi közlekedési szabály pontos  betartásával haladt Budapest felé, majd az M0-ás körgyűrűn áthaladva az M1-es autópálya felé vette az irányt.

Az Opel Vectra felvezetésével közlekedő Fiat Ducato és VW Transporter kisteherautók azonban nem a szokásos hegyeshalmi határátkelőhelyet célozták meg, hanem Mosonmagyaróvár irányába fordultak le a sztrádáról. A város előtt állították meg a konvojt a határőrök, akik a két kisteherautó rakterében embertelen körülmények között negyvenegy, magyarul nem beszélő embert találtak.

A határsértők kihallgatását a mosonmagyaróvári bűnügyi-felderítő szolgálat határőrei folytatták le, s megtudták: a Koszovóban élő albán nemzetiségű emberek a jobb megélhetés reményében próbáltak az osztrák–magyar határszakaszon, a zöldhatáron keresztül Németországba jutni. Az életveszélyes utazásért fejenként 2800 eurót – mintegy 720 ezer forintot – fizettek a csempészeknek.

Tóth Gyula

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában