Ország-világ

2007.05.09. 16:19

Zsuzsa asszony: A polgármester felesége először vállalt közszereplést Az összefogás átható ereje

Sopron Gosztonyi Miklós„Kétkezi munkával is segíteni szeretnék a dévai árvákon” – nyilatkozta lapunknak dr. Fodor Tamásné, aki a Böjte Csaba atya erdélyi gyermekmentő misszióját támogató soproni Szeretet Napok rendezvénysorozatának fővédnöke volt.

– Sopron polgármesterének feleségeként először vállalt közszereplést, mégpedig egy karitatív kezdeményezésen. Mi volt fővédnökként a dolga? – kérdeztük dr. Fodor Tamásné Zsuzsa asszonyt, aki az egyetem faipari mérnöki kar dékáni hivatalának főmunkatársa
– A Határok Nélkül Alapítvány akciójában örömmel tettem eleget a fővédnöki felkérésnek, mivel a kétnapos program nemes cél, Böjte atya gyermekmentő missziójának támogatására jött létre. Gyerekkorom óta családomtól mindig is azt tanultam, de férjem szüleinél és testvéreinél is azt tapasztaltam: a szeretet és az áldozatkészség teszi teljessé az ember életét. Például férjem testvére, a Németországban élő dr. Fodor László orvos alapította meg a Máltai Szeretetszolgálat soproni szervezetét. S hogy mi a feladata egy fővédnöknek? Személyiségével és magatartásával utaljon arra a hozzáállásra, amely a legfontosabb az ember életében: a szeretetre, amely összefogásra és így az eredmények könnyebb elérésére késztet egy közösséget. Nem bánnám, ha egész éven át a szeretetosztás és a szeretet hirdetése lenne a feladatom, mert úgy látom, erre van a legnagyobb szükség, mint azt Böjte Csaba atya is tanítja.
– Milyen sikerrel járt a soproni Szeretet Napok akciója?
– A dévaiak támogatásából lelki síkon felmérhetetlen, amit nyert a város. Példás összefogással tizenhét civil szervezet közel nyolcvan aktivistája vett részt a programok szervezésében. Másrészt rengetegen látogattak ki a programokra, s mindnyájan érezhettük: egy szép, felemelő, közös célért vagyunk együtt. Sopron e két napon felülemelkedett a hétköznapi csatározásokon, ellentéteken. Minden a szeretetről szólt s a dévai küldöttség is tapasztalhatta: nincsenek egyedül, az ő lelki és anyagi támogatásuk Sopronban igazi közüggyé vált.
– Anyagi vonatkozásban mit adhattak át a dévaiaknak?
– A város egésze megmozdult: hosszú lenne felsorolni mindazokat, akik tevékenyen hozzájárultak az akció sikeréhez, köszönet illeti őket ezúton is. Nos, a Szent Mihály-templomban közel egymillió, a Fő téren nyolcszázezer forintot adakoztak. Összesen – beleértve a gálavacsorát és más rendezvényeket, gyqjtéseket – 2,5 millió forint lett az adomány. Megtörtént, hogy egy baráti társaság által felajánlott több tízezer forintot az utcán adták oda Böjte Csaba atyának, akit rendkívüli embernek tartok: szeretete, szerénysége, alázata, humánuma, de még humora is példaértékq lehet minden embertársunk számára.
– Milyen terveket dédelget a dévaiakkal kapcsolatban?
– A Szeretet Napok történései után elgondolkodik az ember. Arra az elhatározásra jutottam, hogy kétkezi munkával is szeretnék segíteni a dévai árvákon, a rászoruló gyerekeken, legalább egy héten át – zárta Zsuzsa asszony.
Dr. Fodor Tamásné Zsuzsa asszony egész éven át a szeretetet hirdetné.
Fotó: Gosztonyi
Zsuzsa asszony kétkezi munkával is szeretne segíteni a dévai árvákon, a rászoruló gyerekeken.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában