Ország-világ

2007.07.11. 16:19

Ősztől új teljesítményértékelési rendszer a közigazgatásban

A hatékonyabb és dinamikusabb közigazgatás érdekében a kormány folytatja azt a programot, amely alapján novembertől új munkaköri, teljesítményértékelési rendet vezetnek be a központi közigazgatásban.

Szetey Gábor kormányzati személyügyért felelős államtitkár szerint a 6300 fős központi apparátus - a miniszterek és államtitkárok, valamint politikai főtanácsadók kivételével - minden tagját érinti a változás, éves jutalmaikat a jövőben már ennek alapján fogják kifizetni.

Bevezetik az úgynevezett 360 fokos értékelést is, ennek lényege, hogy a vezetőkről nem csupán főnökeik, hanem vezetőtársaik és beosztottaik is véleményt alkotnak. A főnöki véleményt kivéve ezek névtelenek lesznek.

A központi hivatalok minden munkakörére részletes elemzést és értékelést készítenek, amely tartalmazza majd a feladatok tényleges súlyát, a felelősség és a hatáskör mértékét. Ez lesz az alapja a jövőbeni karrierútvonalnak - mondta Szetey Gábor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában