Ország-világ

2007.11.16. 13:18

A paksi dolgozók is tüntetni fognak jövő szerdán

A paksi atomerőmű legnagyobb érdekvédelmi szervezete, a Paksi Atomerőműben Dolgozók Szakszervezete (PADOSZ), valamint két további szervezet, a Munkástanács és a Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete (MÉSZ) döntése értelmében a munkavállalók részt vesznek a jövő szerdai Parlament előtti demonstráción.

A PADOSZ bizalmi testülete még csütörtökön este, egyhangúan úgy döntött, hogy csatlakozik a felhíváshoz, s ennek formáját a Parlament előtti demonstráción való részvételben határozta meg, hasonlóan döntött a Munkástanács és a MÉSZ is – közölte Lőrincz László, a PADOSZ elnöke.

A döntés indoklásául elmondta: a szakszervezetek nem maradhatnak tétlenek tagjaik szociális és jóléti problémáit illetően. Hogy a kedvezőtlen helyzetből a munkavállalók kimozduljanak, helyénvaló, hogy a szakszervezet országos ügyekben is megszólaljon.

A meghirdetett célok közül Lőrincz László kiemelte a nyugdíjszámítás változását, a korkedvezményes nyugdíj tervezett plusz adóztatását, a számítás pontatlanságait. Mint hozzátette, ez ügyben az erőműben is folynak a tárgyalások a munkáltatóval.

A demonstrációra felutazók számát még nem tudta meghatározni, a jelentkezés határideje ugyanis kedden jár le. Buszokat azonban már rendeltek – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában