Ország-világ

2008.09.08. 13:28

Diákhitel-igénylés: már csak egy hét a leadásra

Már csak egy hetük maradt igénylésük leadására azoknak, akik új Diákhitel-igénylőként, már az első kifizetési napon, azaz október 15-én szeretnének pénzhez jutni.

Ugyancsak szeptember 15-ig kell leadni a tanulmányi osztályokon az úgynevezett engedményezési adatlapot mindazoknak a Diákhitellel rendelkező, költségtérítéses hallgatóknak, akik a beiratkozáskor nem szeretnék közvetlenül befizetni a költségtérítésük összegét.

Szeptember 15-ig le kell adniuk igénylésüket azoknak, akik új Diákhitel-igénylőként, már az első kifizetési napon, október 15-én szeretnének pénzhez jutni. Ez a pénzösszeg mostantól akár 200 ezer - a költségtérítéses hallgatók számára akár 250 ezer - forint is lehet - tájékoztatta a Független Hírügynökséget hétfői közleményében a Diákhitel Központ.

Kizárólag csak azoknak kell az igényléseket a kijelölt postahivatalokban és a Diákhitel Központtal együttműködő bank- és takarékszövetkezeti fiókokba leadni, akik új igénylők, vagyis most először kérik a Diákhitel folyósítását. Mind a régi, mind az új igénylőknek viszont szeptember közepéig be kell jelentkezniük tanintézetükbe is, hiszen a jogszabály szerint Diákhitelt csak beiratkozott vagy bejelentkezett hallgató kaphat.

A régi igénylőknek az esetleges módosítási igényeket, adatváltozásokat haladéktalanul be kell jelenteniük a www.diakhitel.hu honlapról letölthető nyomtatványokon. Szeptembertől 10 ezer forinttal nőtt ugyanis a felvehető összeg. A plafon a költségtérítéseseknél havi 50, az államilag finanszírozottak esetében havi 40 ezer forintra emelkedett. Az összegmódosítási nyomtatvány beérkezésének határideje szeptember 30-a.

Mindazoknak a Diákhitellel rendelkező, költségtérítéses hallgatóknak, akik a beiratkozáskor nem szeretnék közvetlenül befizetni a költségtérítésük összegét ugyancsak szeptember 15-ig kell leadniuk a tanulmányi osztályokon - 21 felsőoktatási tanintézményben - az úgynevezett engedményezési adatlapot is - olvasható a közleményben.

Az engedményezési eljárás segítségével a költségtérítés közvetlen befizetése nélkül beiratkozhatnak az ezzel a lehetőséggel élő, Diákhitellel rendelkező hallgatók. Az engedményezéssel a hallgatók közvetlenül felsőoktatási intézményük számlájára utaltathatják a megállapodásban rögzített összeget. Így az intézmény elfogadja a beiratkozást anélkül, hogy a félév kezdetekor befizették volna a költségtérítést.

A Diákhitel Központ felhívja a figyelmet, hogy új, most leadott Diákhitel-igényléssel is lehet élni az engedményezés lehetőségével.

Címkék#oktatás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában