Ország-világ

2008.11.28. 09:10

Érdekből itatták Flipper Öcsit - állítja a barát

Megrázta a barátokat, egykori zenésztársakat Flipper Öcsi halála, annak ellenére, hogy a tragédiának voltak előjelei. A szintén zenész Járóka Sándor rendszeresen együtt ivott Öcsivel. Szerinte sokan érdekből itatták az egykor ünnepelt zenészt.

Delmagyar.hu

Sokan nem is tudták, milyen állapotban volt a zenész az utóbbi időben, hiszen nem is találkoztak vele, talán Járóka (Djaroka) Sándor (37) volt az utolsó igaz barátja és egyben sorstársa is. A szintén zenész Sándor ugyanis rendszeresen együtt ivott Öcsivel, akivel gyermekkoruk óta ismerték egymást.

– Öcsi érzékeny ember volt, átlátta a dolgokat, ahogy én is. Nem tudta feldolgozni, hogy egykori népszerűségét elvesztette. Ez nem csak lelki, megélhetési kérdés is. Ráadásul a felesége is elhagyta – mondta a Blikknek a barát, aki szerint sokan érdekből itatták az egykor ünnepelt zenészt.

– Pedig tudták, hogy nem szabad! Hasznot, kiugrási lehetőséget láttak benne, mi úgy szoktuk mondani, „létrának nézik". Sokat mulattunk együtt az éjszakában, szinte mindennap együtt voltunk, de már akkoriban is aggódtam az italozása miatt. Próbáltam rávenni arra, hogy kevesebbet, és ha lehet, legalább csak este igyon. Jó barát volt, amikor édesapám meghalt, végig velem volt, fogta a kezem és vigyázott rám. Akkor igazából úgy éreztem, hogy testvérek lettünk. Egy ideje tartottam attól, hogy ez lesz a vége! – tette hozzá a zenész, aki munkába is kezdett.

Flipper Öcsivel, rendszeresen eljárt velük fellépni, és csináltak egy közös dalt is. Ez lett Öcsi utolsó dala.

Ahogy arról beszámoltunk, Flipper Öcsi kedd éjszaka végleg feladta a küzdelmet. A zenész egy hónappal ezelőtt került be a székesfehérvári Szent György kórház intenzív osztályára. A nyelőcsövén kialakult visszerek miatt lélegeztetőgépre tették, és a fájdalmai miatt mélyaltatásban tartották. A gégeproblémákon kívül még vagy három, önmagában is nagyon súlyos betegsége volt, halálát azonban a torkában keletkezett vérzés okozta. A zenész tragédiája Járóka számára nemcsak óriási fájdalom, hanem intő jel is egyben. A lejtőn már ő is elindult, elvesztette a munkáját, és teljesen eladósodott, kenyérre se nagyon van pénze. Állítása szerint egészségügyi problémái is vannak, ezért most elhatározta, hogy talpra áll, dolgozni szeretne újra, hogy kilábaljon a válságból, és ne járjon úgy, mint zenésztársa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában