Ország-világ

2009.09.30. 02:09

Több millió autót hív vissza a Toyota Amerikában

Visszahív 3,8 millió autót a japán Toyota gyár az Egyesült Államokban.

MTI

A visszahívás a Camry, a Prius és az Avalon típusok legújabb modelljeit, továbbá két terepjárót, a Tacomát és az Avalont érinti, valamint három Lexus-típust, az ES350-est, az IS250-est és az IS350-est.

A visszahívás oka, hogy a gázpedál beszorulhat a vezetőoldali padlószőnyegbe, és balesetet okozhat. A gyanú szerint ez a hiba okozhatta egy négyfős család halálát a múlt hónapban Kaliforniában. Az utasok a baleset előtt felhívták a 911-et, hogy autójuk - egy idei gyártmányú Lexus ES350-es - gázpedálja beragadt, és óránként 190 kilométeres sebességgel száguldanak.

A Toyota azt javasolta az érintett modellek tulajdonosainak, hogy vegyék ki a vezetőoldali szőnyeget, és egyelőre ne tegyenek be másikat helyette.

Ez a japán gyár történetének legnagyobb visszahívása az Egyesült Államokban. Eddig egy 2005-ös visszahívási akció volt a rekord, az 900 ezer autót érintett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában