Ország-világ

2010.03.04. 15:15

Lendvai: az MH-ból lophatták el az őszödi beszéd felvételét

Lendvai Ildikó szerint a Miniszterelnöki Hivatalból lophatták el az őszödi beszédről készült hangfelvételt.

Az MSZP elnöke csütörtökön a TV2 Mokka című műsorában azt mondta: "a hivatalosan, minden miniszterelnöki beszédről elkészített felvételt lopta el valaki vagy másolta le valaki nyilván később a Miniszterelnöki Hivatalból" - fogalmazott Lendvai Ildikó.

A pártelnök azt mondta, megnyugtató számára, hogy nincsen a szocialista képviselők között "úgymond áruló". Nem egy szocialista képviselő készített el egy kalóz felvételt és kezdte el árulni a politikai piacon - jegyezte meg.

A múlt hétvégén azért került ismét az érdeklődés középpontjába a balatonőszödi beszéd, mert Szili Katalin volt házelnök azt kérte az MSZP elnökségétől, illetve frakcióvezetőjétől, hogy kezdeményezzék a Nemzetbiztonsági Hivatal balatonőszödi beszédről készült vizsgálatának teljes nyilvánosságra hozatalát.

Nyakó István, az MSZP szóvivője akkor azt mondta: "amit nyilvánosságra lehetett hozni, az ebben az ügyben nyilvánosságra került; ma ez a kérdés okafogyott". Szekeres Imre elnökhelyettes az üggyel összefüggésben megengedhetetlennek nevezte, hogy bármelyik szocialista politikus azzal próbálja magát pozícióba hozni, hogy egyébként nem létező belső vitákra, konfliktusokra utaljon.

A 2006 májusában, zárt körben, az MSZP-frakció ülésén elhangzott beszédet 2006 szeptemberében szivárogtatták ki ismeretlenek; Budapesten ezt követően kezdődtek a kormány, illetve Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök távozását követelő tüntetések.

Lendvai Ildikó a TV2 műsorában elmondta azt is, nem volt információja arról, hogy a Hunnia Mozgalom bántalmazni akarta volna.

A Magyar Nemzet csütörtöki számában jelent meg, hogy a Budaházy-csoport ügyében hangfelvételeket rögzítő százhalombattai vállalkozó azt nyilatkozta lapnak: Lendvai Ildikó bántalmazása is a Hunnia Mozgalom tervei között szerepelt.

Benkő Györgynek ezt az ügy egyik gyanúsítottja tavaly februárban egy telefonbeszélgetés során említette meg - írta a lap. Benkő szerint a politikust egy belvárosi lakóház lépcsőházában bántalmazta volna a csoport.

A mozgalom végül azért állt el a Lendvai Ildikó elleni támadástól, mert azt túlságosan kockázatosnak ítélte meg.

A Magyar Nemzet szerint Benkő úgy véli, hogy a terroristacsoport más ismert politikust is bántalmazott volna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában