Ország-világ

2010.10.21. 15:33

Orbán: a Villeroy and Boch sikere fontos példa

Orbán Viktor szerint a Villeroy and Boch sikere fontos példa Magyarország számára: arra tanít, hogy a tisztesség és a nyereség még Magyarországon sem feltétlenül egymástól idegen fogalmak.

A miniszterelnök ezt azután mondta, hogy átadta Wendelin von Boch-Galhau-nak, a Villeroy and Boch AG igazgatótanácsi elnökének a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje a csillaggal kitüntetést csütörtökön az Országház Munkácsy-termében. A kormányfő előterjesztésére Schmitt Pál köztársasági elnök a magyarországi kerámiaipar és Hódmezővásárhely fejlődésének elősegítése, valamint a munkahelyteremtés érdekében végzett több éves tevékenysége elismeréseként adományozta a kitüntetést Wendelin von Boch-Galhau-nak.

Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy a Villeroy and Boch sikereit az egész világon ismerik, "hiszen ez egy valódi globális sikertörténet". A társaság a világ több mint száz országában van jelen, cégnevük fogalom világszerte - mondta.

"Büszkék vagyunk arra, hogy önök képesek voltak becsületes munkával és hozzáértéssel egy példaértékű magyarországi céget létrehozni" - méltatta a jelenlévőket a miniszterelnök, kifejtve, hogy az elmúlt években nehéz szelek fújtak a magyar gazdaságban, de a Villeroy and Boch ezt jól állta, és vezetőit továbbra is sikeres magyar vállalatvezetőkként lehet köszönteni.

A kitüntetettet méltató Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője, Hódmezővásárhely polgármestere úgy fogalmazott, e magas kitüntetéssel jelképesen egész Magyarország fejet hajt Wendelin von Boch-Galhau és az általa képviselt hagyomány előtt. A Villeroy and Boch részvénytársaság meghatározó személyiségeként olyan családokat képvisel, amelyek történetében benne van egész Európa története - tette hozzá.

Wendelin von Boch-Galhau, a Villeroy and Boch AG igazgatótanácsi elnöke átveszi a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztje a csillaggal kitüntetést Orbán Viktor miniszterelnöktől. Fotó: MTI

Wendelin von Boch-Galhau, a Villeroy and Boch AG igazgatótanácsi elnöke átveszi a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztje a csillaggal kitüntetést Orbán Viktor miniszterelnöktől.
Fotó: MTI

A politikus kiemelte, a cég több ezer család számára biztosít közvetlen vagy közvetett megélhetést Hódmezővásárhelyen. "Nemcsak érdekeltsége van nálunk, hanem otthon is van nálunk" - mondta.

Wendelin von Boch-Galhau beszédében hangsúlyozta, nem bánták meg, hogy Magyarországra jöttek, és továbbra is "hűségesek maradnak", új munkahelyeket teremtenek.

A cégvezető szerint ha továbbra is megmarad a most kialakulóban lévő gazdaságbarát légkör Magyarországon, akkor javulni fog az életszínvonal, és sok vállalkozást fog ide csábítani Nyugat-Európából.

Wendelin von Boch-Galhau szólt a duális típusú német képzési rendszerről is, amely - mint mondta - gyakorlatorientált szemléletű. (Orbán Viktor a második akcióterv ismertetésekor ugyancsak a német típusú, duális szakképzési rendszer bevezetéséről beszélt.)

A Villeroy and Boch AG 1992-ben vásárolta meg az Állami Vagyonügynökségtől az Alföldi Porcelángyár részvényeinek többségét. A Villeroy and Boch AG egyike a legrégebbi európai kerámiagyártóknak, 1998-ban ünnepelte alapításának 250. évfordulóját. A csoport évi mintegy egymilliárd euró értékben gyárt és értékesít szaniter- és fürdőszobatermékeket, háztartási és hotelporcelánt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában