Ország-világ

2010.12.09. 07:15

Móri per - Életfogytiglant kapott Weiszdorn Róbert

Budapest - Életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte Weiszdorn Róbertet csütörtökön jogerősen a Fővárosi Ítélőtábla.

Delmagyar.hu

Életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte Weiszdorn Róbertet csütörtökön jogerősen a Fővárosi Ítélőtábla a 2002. május 9-én elkövetett, nyolc halálos áldozatot követelő móri bankrablás miatt; a férfi 40 év múlva bocsátható feltételesen szabadlábra.

A Fővárosi Ítélőtábla ezzel helyt adott az ügyészi indítványnak és 10 évvel megemelte a feltételes szabadlábra bocsáthatóság időtartamát, ugyanakkor nem ítélte tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre a vádlottat, ahogy azt a vádhatóság képviselője elsődlegesen kérte.

A táblabíróság előre kitervelten, társtettesként, nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek Weiszdorn Róbertet.

10:43 - Az utolsó szó jogán sajnálatát fejezte ki Weiszdorn Róbert vádlott a móri per tárgyalásán csütörtökön a Fővárosi Ítélőtáblán.

Weiszdorn Róbert az előzetes letartóztatásban öngyilkosságot elkövető társa, Nagy László nevében is bocsánatot kért a 2002-ben elkövetett móri bankrablás nyolc halálos áldozatának hozzátartozóitól, valamint a saját családjától. Hangsúlyozta: ő nem követett el emberölést, nem gyilkolt meg senkit.

A perben a déli órákban hirdet ítéletet a táblabíróság.

Weiszdorn Róbertet korábban nem jogerősen társtettesként, nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a Fejér Megyei Bíróság.

A perbeszédek során a védő határozott idejű szabadságvesztést indítványozott, az ügyész azonban súlyosbítást, tényleges életfogytig tartó szabadságvesztést kért a vádlottra.

A 2008 decemberében született elsőfokú ítéletben életfogytig tartó szabadságvesztést szabott ki a bíróság a vádlottra, de a feltételes szabadlábra bocsátás lehetőségéből nem zárta ki, annak legkorábbi időpontját 30 évben határozta meg.

A nem jogerős ítélet szerint Weiszdorn volt az, aki segített a bankfiók feltérképezésében, a rablás idején pedig rálőtt a biztonsági őrre, majd - magát biztonsági őrnek kiadva - a pénzintézet ajtajához állt és elküldte az érkező ügyfeleket.

A bankrablás során alig több mint 7 millió forintnak megfelelő pénzt - forintot és valutát - zsákmányoltak a tettesek.

A 2002. május 9-én elkövetett, nyolc halálos áldozatot követelő móri bankrablás ügyében korábban Kaiser Edét mondta ki bűnösnek a Fővárosi Bíróság, társaként Hajdú Lászlót hozták összefüggésbe a bűncselekménnyel. Kaiser Ede perújítási eljárását, illetve Hajdú László más, Kaiser Edével együtt elkövetett rablások miatt indult eljárását szintén a móri pert tárgyaló tanács tárgyalja másodfokon.

6:14 - Várhatóan ma hirdetnek jogerős ítéletet a móri perben a Fővárosi Ítélőtáblán.

Az ügyben Weiszdorn Róbertet korábban nem jogerősen társtettesként, nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a Fejér Megyei Bíróság.

A perbeszédek során a védő határozott idejű szabadságvesztést indítványozott, az ügyész azonban súlyosbítást, tényleges életfogytig tartó szabadságvesztést kért a vádlottra. A 2008 decemberében született elsőfokú ítéletben életfogytig tartó szabadságvesztést szabott ki a bíróság a vádlottra, de a feltételes szabadlábra bocsátás lehetőségéből nem zárta ki, annak legkorábbi időpontját 30 évben határozta meg.

A nem jogerős ítélet szerint Weiszdorn volt az, aki segített a bankfiók feltérképezésében, a rablás idején pedig rálőtt a biztonsági őrre, majd - magát biztonsági őrnek kiadva - a pénzintézet ajtajához állt és elküldte az érkező ügyfeleket. A bankrablás során alig több mint 7 millió forintnak megfelelő pénzt - forintot és valutát - zsákmányoltak a tettesek.

A 2002. május 9-én elkövetett, nyolc halálos áldozatot követelő móri bankrablás ügyében korábban Kaiser Edét mondta ki bűnösnek a Fővárosi Bíróság, társaként Hajdú Lászlót hozták összefüggésbe a bűncselekménnyel. [namelink name="Kaiser Ede"] perújítási eljárását, illetve [namelink name="Hajdú László"] más, Kaiser Edével együtt elkövetett rablások miatt indult eljárását szintén a móri pert tárgyaló tanács tárgyalja másodfokon a következő hetekben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában